Üç nükleer için 67 milyar $

Üç nükleer için 67 milyar $

Enerjide milyar dolarlık yatırımlar sürüyor. Enerji Bakanı Alaboyun, “Akkuyu Nükleer Santrali 20 milyar $, Sinop 22 milyar $, 3. santral da neredeyse 25 milyar $'a mal olacak” dedi.

Üç nükleer için 67 milyar $
16px
24px
10.11.2015 08:52
ABONE OLgoogle
Türkiye'de yapılacak üç nükleer santral için toplamda 67 milyar dolarlık bir yatırım maliyeti öngörülüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, “Mega projelerimiz; Akkuyu Nükleer Santrali 20 milyar dolar. Sinop 22 milyar dolar. Üçüncü bir santral neredeyse 25 milyar dolara mal olacak” dedi.

Türkiye'nin enerji çeşitliliğinde farklı alanlara yönelmesi gerektiğine işaret eden Alaboyun, “Doğalgaz, kömür, nükleer, hidroelektrik ve yenilenebilir enerji, bunlar olmalı ama bizde daha nükleer yok. Akkuyu Nükleer'le bu işe başladık. Mersin Akkuyu'da liman yapılıyor. Üretim ve inşaat izniyle ilgili çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Alaboyun, Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin Ruslar tarafından yapıldığını anımsatarak, Rusların enerjinin üretileceği nükleer merkezi için Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna müracaatta bulunduklarını, bunun da biraz zaman alacağını ifade etti.

MEGA PROJELER 2023'E KADAR PLANLANACAK

Bakan Alaboyun, Akkuyu ve Sinop nükleer projelerinin aynı üretim teknolojisine sahip olduğuna dikkati çekerek, "Mega projeleri 2023'e kadar planlamaya çalışıyoruz” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde