Üç kamu bankası devrede: Krediyle istihdam

Üç kamu bankası devrede: Krediyle istihdam

Banka kredisi ekonomi politikanın temel aracı oldu. 3 kamu bankası 2 yıl anapara geri ödemesiz istihdam odaklı kredi paketini devreye alıyor.

Üç kamu bankası devrede: Krediyle istihdam
16px
24px
01.11.2019 03:17
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, üç kamu bankasının bugünden itibaren ticari kredi faiz oranlarında 200 puan indirime giderek yüzde 11-13.5 aralığına çekeceğini anlatarak, böylece ticari kredi faizlerinin 2014 Nisanı’ndan bu yana en düşük seviyeye ineceğini söyledi.

Albayrak Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın  ayrıca 2 yıl anapara geri ödemesiz istihdam odaklı kredi paketini de devreye alacağını ifade etti. 

Albayrak, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki konuşmasında, ekonomideki geçici süreli türbülansın inşaat sektörü başta olmak üzere işsizlikte ciddi bir artışa neden olduğunu anlatarak, istihdama katkı sağlamak adına üç kamu bankasının istihdam odaklı kredi paketini devreye alacağını belirtti.

Albayrak, “Bankalarımız istihdam yoğun sektörlerde, istihdam sağlama potansiyeli olan firmalarımıza, belirlediğimiz sektörlerde, özellikle 2 yıl anapara ödemesiz, 5 yıla kadar vade içerisinde çok uygun koşullarda, çok düşük maliyetli, özellikle uzun vadeli işletme kredisi kullandırılmasıyla birlikte dört yeni ürünü hayata geçirecek. Böylece iş dünyamıza uygun şartlarda finansman sağlarken, işsizlikle mücadele konusunda da çok önemli bir adım atmış olacağız” diye konuştu. 

İlave istihdam başına kredi tutarı imalat sanayisinde tekstil ve konfeksiyon için 100 bin TL, diğer imalat sanayisi sektörleri için 200 bin TL olacak.

YÜKLER HAFİFLETİLMELİ

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Baş Ekonomisti Zümrüt İmamoğlu, kişisel Twitter hasabından yaptığı açıklamada, “İstihdamı da mı banka kredisiyle arttıracağız? Banka kredisi ekonomi politikamızın temel aracı oldu. Bu sağlıklı bir araç değil, normal de değil. Ayrıca şirketler zaten fazlasıyla borçlu. İşsizliği azaltmak için ücret dışı yükleri kalıcı olarak hafifletmek gerekiyor” yorumunu yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde