Üç bakan, gizli kameraya alınmış

Üç bakan, gizli kameraya alınmış

Ergenekon soruşturması kapsamında Oda TV'de yapılan aramalarda AK Partili bakanlara ait gizli kamerayla çekilmiş görüntüler ortaya çıkmıştı.

Üç bakan, gizli kameraya alınmış
16px
24px
13.03.2011 10:51
ABONE OLgoogle

Görüntülerin 12 Haziran 2007'de yapılan Ümraniye'deki Ergenekon baskınından iki gün öncesine ait olduğu öğrenildi. AK Parti'ye yönelik yürütülen operasyona ait şantaj veya istihbarat amaçlı kullanılmak üzere gizli çekim yapıldığı belirtiliyor.

'Şark Sofrası' isimli bir mekânda kaydedildiği anlaşılan bu gizli çekimin, Ergenekon terör örgütüne yönelik yürütülen operasyondan önce yapılmış olması, örgütün bakanları yakın takibe aldığını ortaya koyuyor. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca yapılan incelemede gizli kamerayla görüntüye alınan kişilerin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu olduğunun tespit edildiği kaydediliyor. Yine Oda TV'den çıktığı iddia edilen bir başka görüntüde ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'nın makam odasına ve odaya bakan hole yerleştirilen kameralarla gizli çekim yapıldığı aktarılıyor.

Lokantada üç saati aşkın süren görüşme, böcek diye tabir edilen ses alıcısıyla da kayda alınmış. Oda TV'de el konulan DİAMONT marka 'Bakan şark odası 10.06.2007' ibareli, 69 No'lu DVD içerisinde, 'sark.avi' isimli bir video kaydının bulunduğu tespit edildi. Bir lokantada gerçekleştirilen gizli çekimin akşam 20.46'da kayda başladığı ve 23.49'da kaydın sonlandırıldığı belirtiliyor. Ankara'da şark köşesi, şark sofrası adıyla birçok restoran ve lokanta bulunuyor. Çekimin hangi işletmede yapıldığı bilinmiyor. İddiaya göre savcılık, görüntüler üzerinden yaptığı teknik incelemede kameraların tavana gizlenmiş şekilde kayıt yaptığı değerlendirmesinde bulundu.

Oda TV'nin Taksim binasındaki aramalarda ortaya çıkan görüntülerin ne amaçla ve kimler tarafından kaydedildiği savcılık sorgusunda Soner Yalçın'a soruldu. Yalçın, bu görüntülerin kanala gönderilmiş olabileceğini söyledi. Özellikle 2007 genel seçimleri öncesine denk gelen bu gizli kamera çekimlerinin seçimlere etki etmek amacıyla planlandığı değerlendiriliyor.

Mustafa Gürlek/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde