Üç aileden dört holding

Üç aileden dört holding

İş dünyasında holding sahibi olmak ‘güç’ anlamına geliyor. Son iki haftada üç yatırımcı holding kurdu

Üç aileden dört holding
16px
24px
08.04.2011 11:45
ABONE OLgoogle

İş dünyasında holding sahibi olmak ‘güç’ anlamına geliyor. Bu yüzden birkaç şirketi olanların nihai hedefi hep bir holding kurmak oluyor. Son iki haftada üç yatırımcı holding kurunca sayfalarımız da yer vermek istedik...

Uno markasının yaratıcısı Gencer ailesi de geçen iki haftada iki holding birden kurdu. Doruk Group Holding A.Ş’nin sermayesi 30 milyon TL. Holdingin büyük ortağı Hasip Gencer. Günal İnce, Mehmet Kemal Duygu, Cansen Uyanık, Tevfik Erhan Gencer gibi isimler de küçük ortak olarak görünüyor.

Doruk ailesinin ikinci holdinginin adı daha ilginç: Doruk Una Değer Katma Holding A.Ş... 10 milyon lira sermayeli bu holdingin büyük ortağı ise Doruk Group Holding. Her iki holdingin de Beşiktaş merkezli olduğunu belirtelim.

Mersinli Arslan ailesi de geçen hafta bir holding kurdu. Bakliyat sektöründeki tecrübesiyle ve Arbel markasıyla tanınan aile, son olarak akaryakıt dağıtım sektörüne Fullpet markasıyla iddialı bir giriş yapmıştı. Arslan ailesi, Argeta Yatırım ve Yönetim Holding A.Ş. adıyla bir şirket kurdu. 1 milyon TL sermayeli holdingin merkezi İstanbul Topkapı’da bulunuyor. Faaliyet alanı oldukça geniş tutulan holdingde Mahmut, Hasan ve Hüseyin Aslan, 280 biner; Ali Aslan 110 bin, Timuçin Devrim Yalı da 50 bin TL sermaye koymuş.

Holding sahibi olan üçüncü yatırımcı grubu ise lojistik sektöründen. Latek Lojistik’in sahibi Erdoğan ailesi, Latek Holding A.Ş. adıyla kendi holdingini kurdu. Bu holdingin sermayesi 200 bin TL. Holdingin büyük ortağı 150 bin TL sermayeyle Levent Erdoğan. Diğer ortaklarıysa Bülent Erdoğan, Murat Uysal, Burcu ve Ayşem Erdoğan...

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde