Uber yasaklandı, korsan taksiler patladı

Uber yasaklandı, korsan taksiler patladı

Yasaklanan araç çağırma uygulaması Uber'in yerini korsan girişimler doldurdu.

Uber yasaklandı, korsan taksiler patladı
16px
24px
06.01.2020 09:29
ABONE OLgoogle

Uber'in yasaklanması sonrasında taksi piyasasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Son dönemde sayıları hızla artan korsan taksiler özellikle İstanbul'un dört bir tarafına yayılırken taksiciler de onlara engel olmak için şikâyete başladı.

Sosyal medya üzerinden özellikle de WhatsApp grupları üzerinden haberleşen ve müşteri kabul eden korsan taksiler internet üzerinden açık açık ilan veriyor.

Taksiciler de bu ilanlardan yola çıkıp ilgili makamlara bildirimde bulunuyor. Korsan taksilerin aleni bir şekilde hızla yayılmasının en büyük sebebi ise normal taksilerin neredeyse yarı ücretine yolcu taşımaları.

Ayrıca normal taksilerin hizmet kalitesinin her türlü uyarıya rağmen düzenlememesi de vatandaşları korsan taksilere yönlendiriyor.

Nüfus artışına rağmen ticari plakalı taksi sayısının 17 bin 395 ile sınırlı tutulması ve vatandaşın taksi bulmada yaşadığı zorluklar da korsan taksilere talebin artmasının bir başka nedeni. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde