Uber, taksi krizini başlattı: Taksi fiyatları dörtte bire düştü

Uber, taksi krizini başlattı: Taksi fiyatları dörtte bire düştü

Günden güne popülerliğini artıran başta Uber olmak üzere ulaştırma uygulamaları, ABD’de geleneksel taksiciliği zora soktu

Uber, taksi krizini başlattı: Taksi fiyatları dörtte bire düştü
16px
24px
02.01.2018 07:14
ABONE OLgoogle

Uber kullanımının artması nedeniyle iş kaybı yaşayan taksicilerin yanı sıra taksi plakaları da değerini yitirmeye başladı. İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times’ta çıkan habere göre, New York’taki taksi değeri 1 milyon dolardan 250 bin dolara kadar geriledi.

Taksiciler, işlerini Uber nedeniyle gerilemesi sonrası borçlarını ödeyememe tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Hem taksi değerlerinin düşmesi, hem de mevcut borçların ödenememe tehlikesi de, geleneksel taksileri fonlayan finans kurumlarını zora soktu. Bunlardan birisi olan Capital One, sarı taksilerdeki kaybın yükseldiğini açıkladı.

FATURASI ÇOK AĞIR OLACAK

Bununla beraber daha küçük finans kuruluşlarının hızla finansal zorlukların içine girmeye başladığı kaydedildi. New York ile birlikte San Francisco'dan New Jersey'e kadar pek çok kredi kuruluşunun Uber nedeniyle finansal problemde olduğu belirtildi.

Uber kaynaklı krizin kredi kuruluşlarının şimdiye kadarki en büyük başarısızlığı olabileceğini söyleyen Amerikan Bankacılar Birliği ekonomistlerinden Keith Leggett, “Bunun faturası çok pahalı olabilir. Finansal kriz başladığından beri böyle bir şeyi hiç görmedik” dedi.

Amerikan Ulusal Kredi Birliği de Uber krizi nedeniyle harekete geçti. Birlik yetkilileri, gerektiği durumda zor duruma düşecek kredi kuruluşlarına destek verilebileceğini açıkladı.

Taylan Büyükşahin / Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde