UEFA’da Trabzon tur atladı, Karabük elendi

UEFA’da Trabzon tur atladı, Karabük elendi

UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor ile sevinirken, Karabükspor ile üzüldük.

UEFA’da Trabzon tur atladı, Karabük elendi
16px
24px
29.08.2014 08:26
ABONE OLgoogle
UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor ile sevinirken, Karabükspor ile üzüldük. Avrupa Ligi Play-Off rövanş mücadelesinde Trabzonspor, Rostov ile 0-0 berabere kalarak Avrupa Ligi Grupları'na kaldı. Karabükspor ise Fransa'nın Saint Etienne penaltılarda elenerek Avrupa'ya veda etti.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off’unda, evinde 2-0 kazandığı eşleşmenin rövanşında Rostov deplasmanındaydı. Olimp-2 Stadı’ndaki mücadele 0-0 bitti. Bordo-Mavililer, bu sonuçla gruplara kalmayı başardı. Denk geçen karşılaşmada Rusların 5, temsilcimizin 4 pozisyonunda gol sesi duyulmadı.

 Sahaya yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkan takımımızda, Paraguaylı forvet Oscar Cardozo yedek kulübesinde başladı. Avni Aker Stadı’nda, 2-0 galip gelinen ilk randevuda ikinci golü atan yıldızın yerine sezon başı Elazığspor’dan alınan Deniz Yılmaz görev üstlendi. Yusuf Erdoğan’ın forması Fatih Atik’e gitti. Geri dörtlünün sağında, Bosingwa’nın sakatlığında Zeki Yavru ilk 11’deydi. Stoperde Mustafa Yumlu’nun yerine Aykut Demir vardı. Constant’ın yokluğunda Salih Dursun yeşil zemindeydi.

Defans ve orta saha bloklarını birbirine yakın tutan misafir, ev sahibine fırsat tanımadı. Az adamla ve kontrataklarla şans kovaladığımız ilk 15 dakikanın ardından Rostov daha fazla yüklendi. 32’de, Poloz’un şutunda top direkten auta gitti. Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic’in öğrencilerinin tempoyu düşürdüğü bölümde, Ruslar da etkisiz kalınca ilk devre 0-0’lık eşitlikle noktalandı. Karadeniz ekibi ikinci 45’e bir gol bulma ve Rostov’u karşılaşmadan koparma planıyla girdi. 47’de Sefa Yılmaz, yakın mesafeden kafa vuruşunda çerçeveyi tutturamadı ve büyük bir fırsatı tepti. İlerleyen zaman diliminde Rostov agresifliğini artırdı.

Alman hakem Felix Zwayer’in de müsaadesiyle sert müdahaleler görüldü. Göbekten seti aşamayan Ruslar, kanatları da kullandı. Ancak dikkatli gözler, ortalara geçit vermedi. Bordo-Mavililer, profesyonel bir şekilde süreyi azaltınca umudu zayıflayan Rostovlu futbolcuların mücadele gücü düştü. Ardından konuk üst üste akınlar geliştirdi; ama gençler skor tabelasını değiştiremedi.

Mustafa’dan büyük fedakârlık

Trabzonspor’un Rostov ile oynadığı ilk maçta sakatlanan Mustafa Yumlu, ayağındaki ağrılara rağmen özveri göstererek takımla birlikte Rusya’ya gitti. Teknik Direktör Vahid Halilhodzic ile görüşen Yumlu, “Hocam bu takım için elimden geleni yapmaya hazırım.” dedi. Boşnak teknik adamın ise, “Fedakârlığının farkındayım ama seni riske edemem.” diyerek teşekkür ettiği öğrenildi. Deneyimli isim, Aykut’un yerine 19. dakikada maça dahil oldu.

Maç, YouTube’den naklen yayınlandı

Rostov ile Trabzonspor arasında oynanan maçın Türkiye’de hiçbir televizyon kanalı tarafından yayınlanmaması Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve Bordo-Mavili taraftarları çileden çıkarttı. Rostov kulübü yetkililerinin Rusya’da bir televizyon kanalı ile anlaşamamasından dolayı yaşanan problem çözülemedi. Müsabaka, Rostov kulübünün YouTube hesabı üzerinden yayınlandı. Trabzonspor yönetimi, duyduğu rahatsızlığı UEFA’ya aktardı. Rus ekibi, tepki çekti.

Karadeniz’e yıldız yağacak   

Yıldız futbolcu Cardozo’yu kadrosuna katan Trabzonspor, transfere doymuyor. Bordo-Mavililer, 1 Eylül’e kadar bir yabancı oyuncuyu daha kadrosuna katmayı planlıyor. Karadeniz ekibi, 31 yaşındaki Hollandalı Van der Vaart, Liverpool’dan Kolo Toure ve Yunan golcü Konstantinos Mitroglou üçlüsünden en az birini renklerine bağlamaya çalışıyor. Özellikle Van der Vaart ve Mitroglou konusunda ciddi mesafe kat edildiği öğrenildi.

Karabük, tarihî zaferi kaçırdı

Kardemir Karabükspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Fransa’nın St. Etienne takımına penaltı atışları sonunda 4-3 yenilerek yarışa veda etti.

Geoffroy-Guichard Stadı’nda oynanan mücadelenin normal süresi Fransız ekibinin 1-0 üstünlüğü ile tamamladı. Taraftar baskısını da arkasına alarak maça başlayan ev sahibi, oyunu Karabük kalesi önüne yıktı. Kalabalık orta sahası ve özellikle tehlikeli kanat oyuncuları ile etkili olan Fransız temsilcisi, 13. dakikada üstünlüğü sağladı.

Bu dakikada Tabanau sol kanattan ortaladı, arka direkte topla buluşan Paquet, yerden bir vuruşla kaleci Wateman’ı mağlup etti: 1-0. Golden sonra az da olsa oyuna ortak olmaya çalışan Karabükspor, Ahmet İlhan ile sağ kanattan net olmayan pozisyonlar üretti. 16’da sağdan ceza sahasına yapılan ortayı Waterman ayaklarıyla karşılayınca boşta kalan topu Gradel ıskaladı. 40’ta Hamouma korneri kullandı. Ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Tabanou’nun vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gidince ilk yarı ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Mücadelenin ikinci yarısında her iki ekip özellikle orta sahada birbirine üstünlük sağlamaya çalıştı. Oyuncu değişiklikleri ile ikinci yarıya başlayan konuk ekip, bulduğu pozisyonları gole çevirmekte oldukça zorlandı. Ev sahibi ise ikinci yarıda arzuladığı sayıya ulaşamayınca karşılaşmanın normal süresi 1-0 tamamlandı. Uzatma da Fransızların yoğun baskısı vardı. İkinci uzatma yarısının sonunda kornerden gelen topu Waterman ters yumrukladı. Meşin yuvarlak yan direkten kornere çıktı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde