UCZ’ler ŞOK’landı!

UCZ’ler ŞOK’landı!

Son dönemlerde mahalle aralarındaki UCZ’lerin peş peşe kapandıklarına şahit olmaya başladık. Meğer Yıldız Holding marketçilik konusunda strateji değişikliğine gitmiş.

UCZ’ler ŞOK’landı!
16px
24px
22.06.2018 12:21
ABONE OLgoogle

Yıldız Holding, bir süredir market perakendeciliğinin en hareketli kuruluşlarından biri. ŞOK’u satın alarak sektöre adım atan Yıldız Holding, Diasa, Onurex gibi markaları da alarak büyümesini sürdürdü.

İlerleyen süreçte Ciner Holding’ten UCZ’yi de satın alarak bu alandaki büyümesini iyice perçinledi. Yıldız Holding Bizim Toptan markasıyla toptan gıda ticaretinde de faaliyet gösteriyor. Hem Bizim Toptan hem de ŞOK ile ilgili büyüme planları yapıyor. UCZ’yi 2014 yılında bünyesine katan Yıldız Holding, UCZ ile ilgili operasyonlarını Bizim Toptan üzerinden yapıyor.

Gelen franchising taleplerine de yine Bizim Toptan üzerinden cevap veriyorlardı. Son dönemlerde mahalle aralarındaki UCZ’lerin peş peşe kapandıklarına şahit olmaya başladık. Meğer Yıldız Holding marketçilik konusunda strateji değişikliğine gitmiş. Bakkaldan hallice olan UCZ’ler bundan sonra ŞOK Mini ismiyle faaliyet gösterecekmiş. UCZ’nin yüzde 55’i ŞOK’a aitti.

Geri kalan hisseler de bu ay sonuna kadar  ŞOK’a devredilecekmiş. Böylece UCZ’ler tarih olacakmış. İstanbul’da 600’e yakın UCZ vardı. Son dönemlerde bu sayı 400’e kadar inmişti. Operasyon tamamlandıktan sonra UCZ dönemi kapanmış olacak. Bu arada UCZ’nin internet sitesinin kapandığını da belirtelim…

Yıldız Holding şirketlerinden Bizim Toptan’ın bir alt markası olarak faaliyet gösteren Seç Market’lerin sayısının da hızla arttığını görüyoruz. Franchising sistemiyle büyümesini sürdüren Seç Market’ler de önümüzdeki günlerde her köşe başında karşınıza çıkabilir…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde