Twitter masaya oturdu, işte Türkiye'nin istedikleri

Twitter masaya oturdu, işte Türkiye'nin istedikleri

Twitter üst düzey yetkilileri, temaslarda bulunmak üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) geldi.

Twitter masaya oturdu, işte Türkiye'nin istedikleri
16px
24px
14.04.2014 18:47
ABONE OLgoogle
Twitter üst düzey yetkilileri, temaslarda bulunmak üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) geldi. Ancak Twitter yetkililerin garaj kapısından giriş yapmaları dikkatlerden kaçmadı. Twitter'ın iki numaralı ismi Colin Crowell görüşmenin olumlu geçtiğini söylerken, Türk yetkililer, "Amaç, şirketin vergisini ödemesi ve burada ofis açması" dedi.

BTK'ya saat 14.00'da gelen Twitter'ın uluslararası kamu  politikalarından sorumlu başkan yardımcısı Colin Crowell ve beraberindeki heyet,  saat 17.40'da kurumdan ayrıldı. Heyeti, BTK Başkanı Tayfun Acarer uğurladı.

BTK BAŞKANI ACARER'DEN GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın üst düzey yetkilileri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) ayrıldı.

BTK'ya saat 14.00'da gelen Twitter’ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu başkan yardımcısı Colin Crowell ve beraberindeki heyet, saat 17.40'da kurumdan ayrıldı. Heyeti, BTK Başkanı Tayfun Acarer uğurladı.

Acarer, Twitter yetkililerini uğurlamasının ardından basın mensuplarının görüşmenin nasıl geçtiğine ilişkin sorularına, "İyi geçti" yanıtını verdi.

Başka bir soru üzerine Acarer, bugün görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmayacağını söyledi.

Twitter'ın Türkiye'de ofis açıp açmayacağına ilişkin soruyu ise Acarer, gülümseyerek, yanıtsız bıraktı.

ELVAN: TWITTER GELECEK, ARKADAŞLARLA GÖRÜŞECEK

Geçtiğimiz hafta "Youtube ve Twitter'ın burada temsilcileri var. Türkiye'de ofis açmalarının sizin bakanlığınız üzerinden mi olması gerekiyor?" sorusuna yanıt veren Elvan, "Gelecekler. Twitter, TİB ve BTK'ya gelecek, görüşecekler arkadaşlarla. Görüşmeler devam ediyor" demişti.
      
Elvan, bir gazetecinin "ofis açılması konusu" sözleri üzerine de, "Hepsi görüşülecek. Nisan ayı ortalarında gelecekler" diye konuşmuştu.

BTK BAŞKANI ACARER: MAHKEME KARARLARININ UYGULANMASINI İSTEYECEĞİZ

BTK Başkanı Tayfun Acarer ise görüşme öncesi şu açıklamayı yaptı: "Görüşmede, BTK ve TİB personeli ile belki Başbakanlıktan da bir iki kişi olacak. Twitter yetkililerinden mahkeme kararlarının uygulanmasını isteyeceğiz."

CROWELL: GÖRÜŞME OLUMLU

Twitter'ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu başkan yardımcısı Colin Crowell'ın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) gerçekleştirdiği ilk görüşmenin "olumlu" geçtiği belirtildi.

TÜRKİYE NELERİ İSTİYOR?

30 mart seçimleri öncesi bir süre erişeme kapatılan twitter için şirketin Türkiye'de yerel bir ofis açması ve vergi vermesi isteniyor..

Ayrıca ulusal güvenliği riske atan ve kişilik haklarına ve gizliliğe zarar veren tweetlerin kaldırılmas ve bu tweetlerin paylaşımını yapan hesaplara dair IP adreslerinin de Türk yetkililere verilmesi talepler arasında...

Üst düzey bir Türk yetkili, İlk görüşmenin "olumlu" geçtiğini söyleyerek "Amaç, şirketin vergisini ödemesi ve burada kendilerini temsil eden bir ofis açarak Türkiye'nin adil taleplerinin yerine getirilmesi konusundaki sorunun giderilmesini sağlamak" dedi.

TÜRKİYE' DEN YILLIK KAZANCI 35 MİLYON DOLAR

Türk yetkili, hükümetin hesaplarına göre Twitter'ın Türkiye'de yılda 35 milyon dolar Reklam geliri elde ettiğini belirtti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde