Twitter’da retweet yapana, Facebook’ta paylaşana ceza

Twitter’da retweet yapana, Facebook’ta paylaşana ceza

Hükümet, Anayasa Mahkemesi'nin daha önce iptal ettiği ‘internete sansür' düzenlemesini, torba kanuna eklenen maddeyle TBMM'den yeniden geçirdi.

Twitter’da retweet yapana, Facebook’ta paylaşana ceza
16px
24px
21.03.2015 12:48
ABONE OLgoogle
Söz konusu düzenleme, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) sınırsız yetki tanıyor ve TİB'in internet ortamındaki içeriği 4 saat içinde mahkeme kararı olmadan kaldırmasını öngörüyor.

TBMM Genel Kurulu'ndan geçen maddeye göre, internete sansür konulabilmesi için, özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğinin iddia edilmesi durumunda, Başbakanlık ve bakanların talebi yeterli olacak. Böylece, TİB Başkanı ve hükümet üyeleri dilediğinde içeriği kaldırma yetkisini sahip olacak.

İnternetteki bir haberi yayanlar hakkında da Başbakanlık tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak. Suça konu içeriği oluşturan ve yayanlarla ilgili tüm bilgiler hakim kararı üzerine adli mercilere verilecek.

UYMAYANA PARA CEZASI

Bu bilgileri vermek istemeyen içerik ve yer sağlayıcıların sorumluları, fiil daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, 3 bin günden 10 bin güne kadar adli para cezası verilecek. İçeriği çıkarmayan veya erişimi engellemeyen sitelere de 50 bin lira ile 500 bin lira arasında da para cezası verilecek.

RETWEET YAPAN DA YANDI!

Suç unsuru olarak nitelendirilecek içerikleri Twitter’da retweet yapanlar ve Facebook’ta paylaşanlara ceza verilecek.

Düzenlemenin daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlatan muhalefet milletvekilleri, torba tasarıya yeniden konarak Meclis'ten geçirilmesine tepki gösterdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde