Tüzmen, muhalefet gibi eleştirdi

Tüzmen, muhalefet gibi eleştirdi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, enflasyonun çok farklı çıkması konusunda...

Tüzmen, muhalefet gibi eleştirdi
16px
24px
04.04.2008 10:23
ABONE OLgoogle
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, enflassyonda çıkan ortaya çıkan sonucu, Merkez Bankası'nın yanılması olarak değerlendirdi. "ihracat yapsaydık, yüzde 100 yanılma çıksaydı ne yapardınız?" diye soran Tüzmen, "Eğer hedefiniz gerçekçi değilse o zaman tartışılır hale gelirsiniz. İnandırıcılığınız azalır. Onun için gerçekçi ve ulaşılabilir hedef koyalım. Bu hedefe ulaşmaya çalışalım" dedi.

Fındık Tanıtım Grubu'nun Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda kabul eden Tüzmen, kabulde gazetecilerin ekonomi gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Tüzmen, enflasyondaki artışın yüksek seyreden petrol, hububat ve bakliyat fiyatlarından kaynaklandığını kaydetti. Enflasyon hedeflemesi yapan Merkez Bankası'nın sanayi ve ticareti de düşünen politikalar ortaya koyması gerektiğini savundu. Tüzmen, "Enflasyon aşağıya çekilirken, başka faktörler teker teker irdelemek lazım. Ama siz sanayi ve ihracatın durduğu bir ortamda isterseniz yüzde 1 enflasyon rakamına ulaşın, hiçbir şey ifade etmez. Dolayısıyla saniyici bir taraftan çalışacak, ihracat karlı bir şekilde artışını sürdürecek, o zamanda enflasyon kendi seyrinde gidecek" şeklinde konuştu.

"Yüzde 4'lük enflasyon hedefi revize edilmeli mi diyorsunuz?" sorusuna Tüzmen, "Gerçekçi hedef koymamız lazım. Enflasyonda bizim yüzde 100 yanılmamız var. Doğru mu? Bunu ortaya koyacaksınız. Eğer hedefiniz gerçekçi değilse o zaman tartışılır hale gelirsiniz. Ben size 100 milyar dolar ihracat yapacağız diyip 50 milyar dolar ihracat yapsaydık, yüzde 100 yanılma çıksaydı ne yapardınız? O zaman inandırıcılığınız azalır. Onun için gerçekçi ve ulaşılabilir hedef koyalım. Bu hedefe ulaşmaya çalışalım. Gerçekçi hedef koyduğunuz zaman sanayi ve ihracatı gözönüne almış olursunuz" şeklinde cevap verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde