Tüzmen, kızı ve oğluyla ne şirketi kurdu?

Tüzmen, kızı ve oğluyla ne şirketi kurdu?

Tüzmen, AK Parti’nin en renkli isimlerinden biriydi. Şimdi patronluk koltuğuna oturdu

Tüzmen, kızı ve oğluyla ne şirketi kurdu?
16px
24px
26.08.2011 09:10
ABONE OLgoogle

Siyasetten ayrılan Kürşad Tüzmen, AK Parti’nin en renkli isimlerinden biriydi. Sporla yakından ilgilenen Tüzmen’in geçmişinde profesyonel yüzücülük ve dalgıçlık da var. Bir dönem milli formayı bile giymişti...

Tüzmen, 2002 seçimlerinden sonra AK Parti’de 7 yıl dış ticaretten sorumlu devlet bakanı olarak görev aldı. Bakan olmadan önce de yıllarca bürokrat olarak çalıştı. ODTÜ İşletme Bölümü'nden mezun olan Tüzmen, bürokraside uzman olarak başladığı görevlerini dış ticaret müsteşarı olarak sonlandırdı. Bürokrasiden sonraki durağı siyaset oldu. Siyasi hayatı 9 yıl süren ve bunun 7 yılında da bakan olan Tüzmen’in politika defterini kapattıktan sonra ne yapacağı hep merak ediliyordu. Geçen ay ne yapacağına dönük ilk ipuçları geldi.

Basına yansıyan haberlere göre Tüzmen, Genpower Jeneratör şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. Tüzmen’in bu şirkete ihracat pazarlarında danışmanlık hizmeti vereceği açıklandı.

Duyduğumuza göre Tüzmen’in danışmanlığı tek şirketle kalmayacakmış. Bürokratlıktan bakanlığa giden yolda kazandığı deneyimleri birçok şirkete aktarmayı planlıyormuş. Bu çerçevede de geçen hafta “Tüzmen Danışmanlık Turizm İnşaat İthalat ve İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş.”yi kurmuş.

Kısacası Kürşad Tüzmen, resmen ticari hayata atıldı. Ortakları ise kendisi gibi sporla uğraşan kızı ve oğlu. Paraşüt sporuyla uğraşan 23 yaşındaki kızı Aybüke ve basketbol oynayan 19 yaşındaki oğlu Bergütay, 50 bin TL sermayeli şirkete sembolik oranlarla ortak oldular. Bu arada Aybüke Tüzmen’in Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden bu yıl mezun olduğunu, Bergutay Tüzmen’in ise Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde okuduğunu da belirtelim.

Şirketle ilgili detaylı bilgi almak için aradığımız Tüzmen kısaca şu açıklamayı yaptı:

 “Bürokrasi ve bakanlıktaki deneyimimi ticari hayatta kullanacağım. Şirketimiz Tüzmen Trade markasıyla faaliyet gösterecek. Benim uzmanlık bölgem; üç denizin etrafındaki ülkeler. Bunlar; Karadeniz, Akdeniz ve Hazar Denizi çevresindeki ülkeler. Bu bölgelere yatırım yapmak ve dış ticaretini artırmak isteyen şirketlere danışmanlık hizmeti vereceğiz. Danışmanlık hizmeti verdiğimiz ilk şirket, Genpower. Bu şirketin Ankara’daki yeni fabrikası ekimde açılacak. Hedefim bu şirketi dünyanın üç numarası yapmak. Danışmanlık için çok talep var. Ancak şirket sayısını 5-6 ile sınırlı tutacağım.”
Bürokrat ve bakan olarak başarılı bir geçmişe sahip olan Tüzmen, bakalım ticari hayatta nasıl bir performans sergileyecek?

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde