Tüzmen'den şok eden sözler: Validesine ...

Tüzmen'den şok eden sözler: Validesine ...

Dört yıl önce ‘El Tüzmen’ adlı bir kitap yazan CHP’li Ayaydın ile eski Bakan Tüzmen havaalanında birbirine girdi.

Tüzmen'den şok eden sözler: Validesine ...
16px
24px
12.05.2012 09:08
ABONE OLgoogle

Dört yıl önce ‘El Tüzmen’ adlı bir kitap yazan CHP’li Ayaydın ile eski Bakan Tüzmen havaalanında birbirine girdi. Ayaydın “Dayak yemedim, yumruklaştık” dedi. Tüzmen ise “Bir daha karşıma çıkarsa kendisini topluma kazandırmak için yine çok değerli hareketler yapacağım” dedi

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ile eski Gümrük Bakanı Kürşad Tüzmen Esenboğa Havalimanı’nda kendilerini uçağa götüren VIP otobüsünde yumruklaştı. İkili, Ayaydın’ın, Tüzmen’in Dış Ticaret Müsteşarlığı dönemindeki yolsuzluk iddialarının yer aldığı ve 2008’de piyasa çıkan “El Tüzmen” kitabı yüzünden tartışmaya başladı. Tartışma araya girenler tarafından önlendi ve ikili birbirinden uzaklaştırıldı. Ancak gerginlik havalimanında bitmedi. İkili VIP otobüsünde tekrar karşılaşınca yumruklar konuştu. İşte bu noktadan sonra ortaya çarpıcı iddialar atıldı. Hatta bazı basın organlarında Ayaydın’ın kaşının açıldığı, ambulansla hastaneye götürüldüğü haberleri yer aldı.

Olayın kahramanlarından Ayaydın bu iddiaları yalandı. Yaşananları ise şöyle anlattı: “Tüzmen’den dayak yemedim. Otobüste yumruklaştık. Kaşım açılmadı, burnum bile kanamadı. Bu iddiaların hepsi yalan.”

Ayaydın, “El Tüzmen” kitabından sonra Tüzmen ile ilk kez karşılaştıklarını söyledi ve olayı şöyle anlattı: “Çarşamba gecesi Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan uçağa binip İstanbul’a gidecektim. Otobüse binince Kürşad Tüzmen’in de otobüste olduğunu gördüm. O sırada otobüsteki yerime geçtim. Bir dakika sürmeden Kürşad Tüzmen bana saldırdı ve ‘Ulan... senin yüzünden siyasi hayatım bitti’ diyerek yumruk attı. Bunun üzerine ben de kendisine yumruk attım. Tüzmen’i itekledim. Karşılıklı yumruklaştık ama kimseye bir şey olmadı. Bu esnada Tüzmen’in gözlüğü düştü. VIP görevlileri otobüs hareket etmediği için hemen müdahale etti. Ben kendisini aşağıya davet ettim. ‘İn kozlarımızı paylaşalım’ dedim. Tüzmen inmeden otobüs hareket etti. Olayın büyümemesi için beni diğer uçağa aldılar. Bazı basın organlarında yer aldığı gibi ne ambulans geldi ne de hastaneye götürüldüm. Bana saldırmasının nedeni ise yazdığım kitap.”

Konuyla ilgili olarak Kürşad Tüzmen ise şu açıklamayı yaptı: “Kendisiyle karşılaşınca başta kendisine olmak üzere validesi ve ailesine hürmetlerimi sundum. Daha sonra ayrıldım, İstanbul uçağına bindim. Kendisinin ayağı kayıp düşmüş herhalde. Kaşını patlatmış diyorlar, bilemiyorum. Olabilir, geçmiş olsun diliyorum.” Tüzmen kitapla ilgili olarak da “Herkes o kitabı alsın. Zaten okuduğunuz zaman o insan hakkında siz kendiniz karar vereceksiniz” dedi. Tüzmen, Ayaydın ile tekrar karşılaşmaları durumunda nasıl davranacağına ilişkin olarak ise şöyle konuştu: “Karşıma çıkarsa, kendisini Türk toplumuna kazandırmak için yine aynı şekilde çok değerli hareketler yapacağım.”

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde