Tüzmen: Gözleri sahanda yumurta gibi dolanıyordu

Tüzmen: Gözleri sahanda yumurta gibi dolanıyordu

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da havalimanında VIP otobüsünde CHP'li vekil Aydın Ayaydın'la aralarında çıkan kavga ve yumruklaşma hakkında konuştu

Tüzmen: Gözleri sahanda yumurta gibi dolanıyordu
16px
24px
12.05.2012 17:26
ABONE OLgoogle

Tüzmen, Gümrüklerden Sorumlu Bakan iken Ayaydın’ın akrabalarını görevden alması nedeniyle kendisini karalamaya çalıştığını iddia etti ve ''Karşılaştığımızda gözleri sahanda yumurta gibi dolanıyordu, çok korkmuştu. Sonra araya bir tartışma girdi'' dedi.

Kürşad Tüzmen, Düzce’nin Akçakoca İlçesi’nde Denizcilik ve Yelken Kulübü’nün açılışına katıldı.

Akçakoca Balıkçı Barınağı’nda bir restoranda eşi Perihan Tüzmen ile birlikte kahvaltı yapan Kürşad Tüzmen, gazetecilerin CHP Milletvekili Aydın Ayaydın ile ilgili tartışmalarını sorması üzerine, "Kendisi zamanında kalemi etik dışı kullanan bir insan. Bankada genel müdürlük yaptığı dönemde yolsuzlukları bilinen bir insan. Bir zamanlar benim için methiyeler yazardı. Bu son yaşanan olayı kullanıyor. Bu hadiseden sonra popülaritesini sağlamak için bu olayı kullanıyor. Bundan sonra herkes ayağını denk alsın. Çünkü Türkiye’ye bürokrasi ile 25 yıl hizmet vermiş, dürüstlüğü ile becerisiyle tanınan bir insanım. Karalamaya çalışmak ahlaksızlık. Bu onu yaptı. Neden? Çünkü ben Gümrüklerden Sorumlu Bakan iken bunun akrabalarını görevden aldım. Kirvesi olarak nitelendirdiği gümrük baş müdürünün dosyası çok kabarıktı. İçeri konteynırlar girdiği halde vergisi alınmıyordu. Bunları tespit ettik ve görevden aldık" diye konuştu.

"MEDYA MAYMUNLUĞUNU TERCİH EDİYOR"

Tüzmen, Ayaydın’ın medyada yaptığı açıklamaları da eleştirerek, "Benim için yüzer gezer bakan diye tabirler kullandı. Kirli methiyeler yazdı. Diyor ki siyasi hayatımı bitirdiği için ona saldırmışım. Benim siyasi hayatım onun kitabı ile bitecek olsaydı 2006’da biterdi. Sene 2011’e kadar bakan olarak devam ettim. Şu anda Ak Parti’nin MKYK üyesi olarak devam ediyorum. Erkek adam bu olayları dışarıda konuşmaz. Kanal kanal dolaşıp medya maymunluğunu tercih ediyor. Karşılaştığımız zaman VIP salonunda ben kendisinin yanlış yaptığını, Allah’ın kendisini 6 yıl sonra karşıma çıkardığını, kendisine, aile efradına hürmetlerimi ilettim. Gözleri sahanda yumurta gibi, taş gibi dolanıyordu, çok korkmuştu. Sonra araya bir tartışma girdi. Yaralandığını söylüyormuş, sanırım ayağı kaydı düştü, yanağını ya da kafasını bir yere çarptı sanırım" dedi.

Tüzmen, "Özür dilemesini bekliyor musunuz?" sorusunu, "Ben ne onu beklerim, ne de öyle bir insanlık müsveddesi ile ilgili yorum yaparım" diyerek cevapladı.

NE OLMUŞTU?

Perşembe günü eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile CHP'li vekil Aydın Ayaydın Ankara Esenboğa Havalimanı'nda VIP otobüsünde yumruklaştılar.

Aydın Ayaydın, dün İstanbul’a gitmek için CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz ile VIP otobüsüne bindiğini belirterek, otobüste Kürşad Tüzmen’in oturduğunu gördüğünü söyledi. Kendisiyle hiç konuşmadan yerine geçtiğini belirten Ayaydın olayı şöyle anlattı:

“Uçağa bineceğim için ıPad’imi kapatmak için açmıştım ki bir anda Tüzmen üzerime çullandı. Kendisinin yolsuzluklarını anlattığım 'El Tüzmen' adlı kitabı yazmıştım. Bu kitap sonrası bakanlıktan alındı, bir daha vekil de olamadı. Bana ‘Senin yüzünden siyasi hayatım bitti’ diye saldırdı. Ben de kendisine karşılık verdim. Evet yumruklaştık ama bugün bir gazetede iddia edildiği gibi kaşımın açıldığı, ambulans geldiği falan doğru değil. O sırada VIP görevlileri geldiler, bizi ayırdılar. Bana ‘erkeksen aşağı in’ dedi ve beni düelloya davet etti. Ben de kabul ettim ve indim. Ama o inmedi. Otobüs hareket etti. Onu uçağa götürdü, ben ise aşağıda kaldım. Bir sonraki uçakla da İstanbul’a gittim”

Kürşad Tüzmen ise olayı şöyle aktardı: “Kendisine hürmetlerimi (!) sundum. O da bana karşılık verdi. Sonra uçağa gittim. O ise ayağı mı kaymış ne olmuş, düşmüş. Düşünce de kaşı mı yarılmış ne olmuş, bilmiyorum. Yoksa aşağı in deyip inmemişim falan doğru değil.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde