Tutuklanan istihbarat müdürünün, Aydın Doğan'ın damadıyla ne ilgisi var?

Tutuklanan istihbarat müdürünün, Aydın Doğan'ın damadıyla ne ilgisi var?

Hacettepe Teknokent'in zarara uğratılması ve kurumdaki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski istihbarat şube müdürü Cihangir Ulusoy tutuklandı...

Tutuklanan istihbarat müdürünün, Aydın Doğan'ın damadıyla ne ilgisi var?
16px
24px
13.04.2018 13:11
ABONE OLgoogle

Hacettepe Teknokent soruşturmasında tutuklanan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy, ifadesinde “Aleyhimde beyanda bulunan 2 kişiden biri olan Komiser Mehmet A., Adil Öksüz’ün firar etmesine ilişkin davanın sanığıdır” diye konuştu.

N. firması sahibi Muhammet Tolga Erpolat’ın yanına gelerek, "rakiplerinin kendilerini FETÖ ile irtibatlı göstermek istediği" şeklindeki ifadelerini aktaran Cihangir Ulusoy, N. firması yöneticileri hakkında hazırlanan istihbarat raporunda, FETÖ’cü olmadığına dair değişiklik yaptığı iddiasına da yanıt verdi.

Soruşturma dosyasına giren N. firmasının bir diğer ortağının da işadamı Aydın Doğan’ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ olduğu ortaya çıktı. Eski istihbarat müdürü Ulusoy, resmi belgede sahtecilik ve terör örgütü üyeliği suçlamasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı.  

Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Hacettepe Teknokent’te yolsuzluk iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmasında gözaltına alınan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy, savcılık ifadesinde çarpıcı iddialarda bulundu.

Adana Polis Okulu’nda görev yaptığını belirten Ulusoy, şunları söyledi:

YANIMA GELDİ: (N. firması sahibi Muhammet Tolga Erpolat ile ne zaman, ne şekilde tanıştınız?) Bu şahıs, rakiplerinin FETÖ/PDY terör örgütüyle irtibatlı olduğuna dair algı oluşturulduğu, Ankara Emniyeti tarafından kendi şirketine operasyon düzenleyerek mallarına el konulacağı kaygısıyla yanıma geldi. Böyle bir şeyin mümkün olmayacağını, Ankara Emniyet Müdürlüğü personeli olarak böyle bir kumpas kuramayacağımızı söyledim. Şahıs daha sonra bazı Ankara cumhuriyet savcıları, İstihbarat Daire Başkanı ve meslektaşlarım vasıtasıyla yine yanıma gelerek, aynı kaygıları dile getirdi... Amirim pozisyonunda olan isimlerin veya meslektaşlarımın referans olması nedeniyle bu şahısla görüştüm, telefonla da görüşmüş olabilirim.

İDDİALAR ASILSIZ: (N. firması yöneticileri hakkında hazırlanan istihbarat raporunda, FETÖ’cü olmadığına dair değişiklik yaptığı iddiası) Bu iddialar kesinlikle asılsızdır. Hakkımda bu konuda yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi... Aleyhimde beyanı bulunan 2 kişiden biri olan Komiser Mehmet A., Adil Öksüz’ün firar etmesine ilişkin davanın sanığıdır. Daha önce aynı konuda gelen ihbara ilişkin formu da bu kişiler hazırlamış ve yalnızca şahısların adres bilgilerini göndermişlerdir... Bir tek evrak üzerinden adli ve idari makamlara yanlış bilgi verildiğini düşünmekteydim. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde