Tutuklanan hakimin serveti dikkat çekti

Tutuklanan hakimin serveti dikkat çekti

FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan işadamından rüşvet alırken suçüstü yakalandığı öğrenilen hakimin serveti de şaşırttı

Tutuklanan hakimin serveti dikkat çekti
16px
24px
24.04.2017 11:13
ABONE OLgoogle

Hakimin mal varlığında yapılan incelemede 2 milyon lira değerinde bir villası ve Q7 marka lüks bir cipinin de olduğu belirlendi.

FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan işadamı Fikret İnan'dan rüşvet aldığı ve tekrar almak için zorladığı iddiasıyla suçüstü yakalanarak gözaltına alınan ve dün gece tutuklanan 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A. kendisine 'kumpas' kurulduğunu iddia etti.

İfadelerinde 'FETÖ ile en etkili mücadele eden' isim olduğunu söyleyen H.A. 'kripto FETÖ' mensuplarının, F. İ.'ın ve savcılığın kendisine 'kumpas' kurduğunu savundu.

Ağır ceza hakimi 100 Bin TL rüşvet alırken suçüstü yakalandı..

Mal varlığındaki lüks cipini ‘boyalı’ diyerek savunan H.A., rüşvet konuşmalarını ise F. İ.'dan çekindiği için 'Kin ve intikam duygularını söndürmek için yaptım' diye açıkladı. H.A.'nın birlikte tutuklandığı avukat S. B.'nin ofisinin bir anahtarının da hâkim H.A'da olduğu, avukat S. B.'nın H.A.'nın mahkemesinde sanık olduğu da belirlendi.

Suçüstü yakalandı

Soruşturma dosyasına göre 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H. A., Sulh Ceza Hakimi olduğu dönemde tutukladığı işadamı F. İ'yi serbest bırakmak için rüşvet aldı. Ardından 50 bin dolar daha vermesi için avukat S. B. aracılığıyla baskı yaptı. F. İ. da durumu HSYK’ya bildirdi. HSYK’nın da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığını bilgilendirmesi sonucunda, operasyon yapıldı ve 50 bin dolar rüşveti F. İ.’dan almak için S. B.’ın ofisine gelen H.A. suçüstü yakalandı. Dün gece de avukat S. B. ile birlikte tutuklandı.

Ağır ceza hakimi ünlü iş adamından rüşvetten gözaltında

"Avukatla adımı kullanmış"

H.A. ifadesinde kendini şöyle savundu:

"Anladığım kadarıyla bu iki şahıs (Avukat H. C. ve Y. ...) benim üzerimden bir senaryo yazarak F. İ.’a ‘Seni bu kayyım kararından bu senaryo ile kurtarırız’ diyip kendisinden belki de milyonlarca dolar ya da lira almaya çalıştıklarına emin oldum.

"FETÖ bana kumpas kurdu"

Bu dosya çok kapsamlı ve dikkatli bir şekilde incelendiğinde kripto FETÖ bağlantılı, planlı, cumhuriyet başsavcılığı ve devletin yetkilerini kötüye kullanarak hakkımda algı operasyonu ile bir kumpas operasyonu olduğu görülür. Bu operasyon dikkatle irdelendiğinde kripto FETÖ zincirin ortaya çıkması kuvvetle muhtemeldir. F. İ., avukat H. C., Y. denen şahıs, M. Y., Başsavcı F. T. gibi gibi şahısların nasıl oluyor da bir araya gelip operasyon yapıyorlar. Oysa 20 yıllık hakim olarak benim hakkımda deneyimli bir müfettişin görevlendirilmesi gerekmez mi? Hele hele Tokat’ta PKK, TİKKO, DHKP-C, Hizbullah; Maraş’ta Muhsin Yazıcıoğlu dosyası; Anadolu Adliyesi’nde FETÖ ile en çok mücadele etmiş bir numaralı hakim olduğum da herkes tarafından bilindiği halde benim hakkımda işlem yapmak bu kadar basit mi?"

FETÖ'den tutuklu işadamını rüşvetle bırakan hakim tutuklandı

Sulh ceza hakimi olduğu dönemde verdiği tahliye kararı karşılığında para istediği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve bu kapsamda bir avukatlık bürosunda rüşvet alırken suçüstü yapılarak gözaltına alınan İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A. ile avukat S.B, emniyetteki işlemlerinin ardından dün Anadolu Adalet Sarayına sevk edildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında, ifadeleri alınan H.A. ve S.B, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, hakim H.A. ile avukat S.B'nin "rüşvet almak ve vermek" suçundan tutuklanmasına karar verdi.Bir avukat tarafından yapılan ihbarın değerlendirilmesi sonucunda, İstanbul Anadolu 3.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapan H.A hakkında, sulh ceza hakimi olduğu dönemde verdiği tahliye kararı karşılığında para istediği iddiasıyla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında alınan teknik takip ve izleme kararları uyarınca, önceden seri numarası alınmış 50 bin doların müşteki tarafından Pendik'teki bir avukatlık bürosunda tesliminin ardından, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A. ile avukat S.B. suç üstü hükümleri gereğince gözaltına alınmıştı.

"Q7 Arabam var ama boyalı"

Milliyet'in haberine göre, H.A'nın yapılan mal varlığı incelemesinde 2 milyon lira değerinde bir villası ve Q7 marka lüks bir cipinin de olduğu belirlendi. H.A. villasını '800 bin liraya aldım; 950 bin lira verene satarım' diyerek savundu.

H.A. lüks cipi için ise, "Sanki sıfır almışım gibi algı operasyonu yapmışlar, 4 tarafı boyalı, iki parça değişimi olan bir araç" ifadelerini kullandı.

"Çağlayan'da arkadaşım var"

Soruşturma dosyasında H.A'nın rüşvet görüşmeleri sırasında alınan ses kayıtları yer aldı. Bu kayıtlardan birinde H.A. "Bu dava 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılacak. İtirazlar 3. Ağır Ceza Mahkemesi olarak bana gelecek, ben çözerim" ifadelerini kullanıyor.

H.A. davaların daha sonra Çağlayan'daki Bölge Adliye Mahkemeleri’ne de gideceğini söyleyerek 'Orada da arkadaşlarım var. Umarım samimi olduğum bir arkadaşıma düşer' diye devam ediyor.

"Strateji olsun diye söyledim"

H.A. bu konuşmalarını ise şu şekilde açıklıyor:

"Böyle bir konuşma geçti. Takdir edersiniz ki kendisinin tutukladığı ve bu yüzden de 30-40 milyon dolar mal varlığı olduğu söylenen bir şahsın bana beslediği husumet ve intikam duygusu beni çok rahatsız ettiği için stratejik davranmam gerekiyordu. Yeni benim tehlikeyi bir şekilde bertaraf etmem gerekiyordu. Çünkü değişik kanallardan bana tehditler geliyordu. Benim de eşim çocuklarım var. O cümleleri hedef şaşırtmak, adamın bana olan kin ve intikam duygusunu söndürmek için kullandım."

Ofisin anahtarı hakimde

Hakime rüşvet için aracılık ettiği için tutuklanan avukat S. B.'nin aynı zamanda H. A.’in başkanı olduğu mahkemede yargılandığı da ortaya çıktı.

H.A. bu durum için de "Davası olduğunu bilmiyordum" dedi. Ayrıca avukatın ofisinin bir anahtarının da hakim H.A'da olduğu belirlendi. H.A.'"aman zaman o ofiste çalışıyordum" diyerek kendini savundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde