Turkven Genel Müdürü boşandığı eşine 6 Milyon Dolar ödeyecek

Turkven Genel Müdürü boşandığı eşine 6 Milyon Dolar ödeyecek

18 şirketin yönetim kurulunda görev yapan Turkven Private Equity’nin Genel Müdürü Seymur Tarı’ya, 14 yıllık avukat eşi 2 çocuk annesi Mevhibe Eda Cemali Tarı boşanma davası açtı.

Turkven Genel Müdürü boşandığı eşine 6 Milyon Dolar ödeyecek
16px
24px
16.07.2015 12:07
ABONE OLgoogle
18 şirketin yönetim kurulunda görev yapan Turkven Private Equity’nin Genel Müdürü Seymur Tarı’ya, 14 yıllık avukat eşi 2 çocuk annesi Mevhibe Eda Cemali Tarı boşanma davası açtı. Tarafların üserinde anlaştığı ‘boşanma protokolü’ne göre 2 çocuğun velayeti anneye verilecek. Davalı koca, 15 yıl boyunca her yıl boşandığı eşine 200 bin dolar ödeyecek. Ayrıca mal paylaşımından kaynaklanan 6 milyon 60 bin dolar da davacı eşe ödenecek.

İstanbul Aile Mahkemesi’ne davacı Mevhibe Eda Cemali Tarı’nın avukatı Kezban Hatemi tarafından açılan davaya göre; 11 Ağustos 2001 tarihinde evlenene çiftin, bu evliliğinden iki çocukları dünyaya geldi.

Taraflar arasındaki kültür farklılığı ve çok uzun süreden beri baş gösteren şiddetli geçimsizlik gitgide arttı, birliktelik, gün geçtikçe çekilmez hal aldı. Davalı Seymur Tarı, 30 Ağustos 2014’te müşterek evden ayrılarak kendisine ayrı ikametgah edindi.

GEÇİMSİZLİK VE HUZURSUZLUK

Aile içindeki geçimsizlik ve huzursuzluk, kontrol edilemez ölçüde arttı. Her iki tarafın mesleki, sosyal ve psikolojik bütünlüğüne zarar verici boyutlara ulaştı. Aile içindeki huzursuzluğun mesleki yaşamlarına da olumsuz yansıması üzerine daha fazla dayanamayan Mevhibe Eda Cemali Tarı, boşanma talebinde bulunmak zorunda kaldı.

Tarafların ayrı yaşamaya başlamasıyla fiilen sona eren evliliğin devamında taraflar, müşterek çocukları, toplum ve aile bütünlüğü bakımından hiçbir fayda bulunmadığını dava dilekçesinde anlatan avukat Kezban Hatemi, tarafların boşanma hususunda anlaştıklarını ve bir boşanma protokolü oluşturduklarını belirtti.

6 MİLYON DOLAR VE YILLIK ÖDEME

Boşanma protokolüne göre iki çocuğun velayeti anneye bırakılacak. Davalı koca Seymur Tarı, boşandıktan sonra maddi tazminat karşılığı eşine 15 yıl boyunca her yıl 200 bin dolar ödemeyi kabul etti. Seymur Tarı ayrıca mal paylaşımından kaynaklanan 6 milyon 60 bin Amerikan dolarını, Mevhibe Eda Cemali Tarı’ya ödeyecek.

Öte yandan boşanma sonrası Mevhibe Eda Cemali Tarı, kocasının “Tarı” olan soyadını kullanmaya devam edecek.
Özge Eğrikar/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde