Türkücü Yavuz Bingöl de gazeteci kovdurdu

Türkücü Yavuz Bingöl de gazeteci kovdurdu

Yavuz Bingöl, bir süre önce Kıbrıs’ta kumar oynarken görüntülenmişti. Tıpkı Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu gibi o da kumar masasında ceple görüntülenmişti.

Türkücü Yavuz Bingöl de gazeteci kovdurdu
16px
24px
27.05.2016 04:13
ABONE OLgoogle
Türkücü Yavuz Bingöl, gündemden düşmüyor. Dün yeni evlendiği eşiyle boşandığı haberleri medyadaydı. Ancak Bingöl’le ilgili daha önemli bir haber var. Yavuz Bingöl, bir süre önce Kıbrıs’ta kumar oynarken görüntülenmişti. Tıpkı Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu gibi o da kumar masasında ceple görüntülenmişti.

Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Black Jack oynuyordu, Yavuz Bingöl’ün ise ellerinde kartlar vardı, muhtemelen poker oynadığı sanılıyor. Yavuz Bingöl, bu görüntülere çok sinirlendi ve kumarhaneye baskı yaptırarak, kendi görüntüsünü çekenin kim olduğunu sordu.

Otel yönetimi de yemedi içmedi, görüntüleri tarayıp ismi hemen verdi. Fotoğrafı Sabah gazetesi muhabiri Kerim Ülker çekmişti. Bingöl gazeteyle temasa geçti.

Gazete yönetimi de “Tak dediler, şak yaptık” misali gazeteci Kerim Ülker’i işten kovdu. Üstelik tazminatsız. Böylece Yavuz Bingöl’ün adı, basın tarihine geçti. Ki o listede, daha önce gazeteci kovduran Türkiye’nin mümtaz şahsiyetleri var. Kutluyoruz.

Gazetecilerin gezilere gitmesi yasaklansın

Yavuz Bingöl olayında fotoğraf çeken işten atıldı ama haberi asıl yayımlayan Sözcü gazetesi muhabiri Mehtap Özcan’dı. Mehtap Özcan dün Medyaradar’da olayı şöyle anlattı: “O habere imza atan kişiyim. Kumarhanede o görüntüleri şarjım olmadığı ve yan otelde kaldığım için bir arkadaşımdan telefonunu rica ettim.

O da bana ‘Telefonumda biraz sorun var. Ben çekeyim vereyim telefonu istersen’ dedi. Sabah’taki arkadaşın konuyla ilgili tek bağlantısı da budur. Ne kadar nezaketli olduğunu herkes bilir. Diğer gazeteci arkadaşlar da olaya vâkıftır...” Meğer Kıbrıs’a bir iş gezisi için giden gazeteci grubu, kumarhaneyi de gezerken, Yavuz Bingöl ile karşılaşmış. Tıpkı, Singapureda Binali Yıldırım’ın oğlunu görüntüleyen gazeteciler gibi. En iyisi AKP “gazeteciler dış gezilere çıkamaz” diye kanun çıkarsın, böylece kumar oynarken hiç kimsenin yakalanma riski olmaz.
Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde