Türkler Libya'da esir alındı, Dışişleri sert tepki gösterdi

Türkler Libya'da esir alındı, Dışişleri sert tepki gösterdi

Libya’da bir şirketin satın aldığı ve su altı kazılarında kullanılan bir tarak gemisinde çalışan 6 Türk denizciden dün akşamdan beri haber alınamıyor...

Türkler Libya'da esir alındı, Dışişleri sert tepki gösterdi
16px
24px
30.06.2019 23:49
ABONE OLgoogle

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada “6 Türk vatandaşının alıkonulması haydutluk ve korsanlıktır” ifadelerini kullandı. Bakanlık açıklamasında Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir”denildi.

Bir iddiaya göre, altı denizci gemide görev yaparken tutuklandı.

Türk personelden birisinin Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği’ne (KOSDER) yardım çağrısında bulunduğu öğrenildi.   Libya, Türkiye'yi düşman ilan etti

Denizcilik dergisinin haberine göre mürettebatın KOSDER’e, “Dün akşam askerler geldi. Gemileri aradılar ve tüm personeli alıp karakola götürdüler. 3-4 saat sonra toplama kampına getirdiler. Bulunduğum bölgede başka Türkler de var. Bulunduğumuz bölge güvenli değil. Ülkemize dönmek istiyoruz. Ulaşabileceğiniz makamlar varsa yardımlarınızı bekliyoruz” dediği bildirildi.

TEHDİT ETMİŞLERDİ  

Son olarak, Libya’nın doğusundaki Libya Ulusal Ordusu isimli silahlı grubun lideri Halife Hafter’in “Beşayir” lakaplı sözcüsü Ahmed Buzeyd el-Mismari, Libya Hava Kuvvetleri’nin, ülke karasularına yaklaşan tüm Türk gemilerinin hedef alınması yönünde talimat verdiğini, Libya Kara Kuvvetleri’nin de Türk hedeflerini düşman hedefleri olarak gördüğünü açıklamıştı.

DIŞİŞLERİNDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Halife Hafter'e bağlı güçlerin sözcüsü Ahmed Buzeyd el-Mismari'nin, tüm Türk hedeflerini düşman hedefi saymakla tehdit etmesine ilişkin, "Libya'da Hafter'e bağlı illegal milis güçlerce altı vatandaşımızın alıkonulması haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylemdir. Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir" ifadeleri kullanıldı.   Akar'dan Libyalı general Hafter'e: Karşılık veririz

HULUSİ AKAR’DAN SERT SÖZLER

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya'da Ulusal Ordu'nun başındaki General Halife Hafter'in sözcüsünün Türkiye'yi 'düşman hedef görmekle' tehdit etmesine yönelik sözlerine tepki gösterip "Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmaya devam ederken hasmane tutum ve saldırıların bedeli çok ağır olacak, en etkili ve şiddetli şekilde mukabele edilecektir" dedi.

G20 zirvesinin düzenlendiği Japonya'da Anadolu Ajansı muhabirinin sorusunu yanıtlayan Akar, "Tarafımıza yöneltilebilecek her türlü tehdit ve düşmanca hareketlere karşı tedbirimizi aldığımız bilinmelidir" diye konuştu.

LİBYA ORDUSUNDAN AÇIKLAMA 

Libya Ordusu’nun Sözcüsü General Ahmed el-Mismari, General Halife Hafter’e bağlı milislerin 6 Türk vatandaşını alıkoymasıyla ilgili açıklama yaptı. El-Mismari, “Türklerin alıkonmasından haberimiz yok” dedi. El-Mismari, Libya topraklarında herhangi bir Türk vatandaşın gözaltına alındığı takdirde ordu tarafından zaten duyurulacağını söyledi.

El-Mismari, yaptığı açıklamada ayrıca Türkiye’yi hedef göstererek, “Biz şu anda teröre ve teröristlere karşı mücadele ediyoruz. Komşu ülkelerden ve Arap Birliği’nden Türkiye tehdidine karşı duruşunu belli etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde