Türkiye'yi ayağa kaldıran inşaat yıkılıyor

Türkiye'yi ayağa kaldıran inşaat yıkılıyor

Göreme beldesinde, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan peribacalarının bitişiğindeki otel inşaatı yıkılıyor

Türkiye'yi ayağa kaldıran inşaat yıkılıyor
16px
24px
14.02.2019 10:17
ABONE OLgoogle

Yılda 2 milyona yakın turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde, Mesit mevkisindeki Müze Yolu üzerinde peribacalarının bitişiğine yaklaşık 2 ay önce otel inşaatına başlandı.

İş insanı M.K. tarafından yaptırılan ve 5 ayda tamamlanması planlanan, yan yana 2 binadan oluşan otel inşaatı, görenlerin tepkisini çekti. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, peribacaları yanında yükselen otel inşaatıyla ilgili basına yansıyan haberlerin ardından önce inşaatın yapımını durdurdu.  Tepkiler artınca bakanlık Peribacaları yanındaki otel inşaatını durdurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bugün yaptıı açıklamada, "Bakanlığımızın, peri bacalarının bulunduğu bölgede kaçak ve çarpık yapılaşmaya karşı verdiği talimatlar doğrultusunda, Göreme beldesinde 2 pafta 9423 parselde yapıldığı belirlenen inşaat hakkında yıkım kararı alınmış ve yıkıma başlanmıştır." dedi.

NE OLMUŞTU?

Kapadokya bölgesinde, Mesit mevkiindeki Müze Yolu üzerinde peribacalarının yanında yaklaşık 2 ay önce otel inşaatına başlandığı ortaya çıkmıştı.

İş adamı M.K. tarafından yaptırılan otelin 5 ayda tamamlanması planlanıyordu. Yan yana 2 binadan oluşan ve kaba inşaatı devam eden otel, görenlerin de tepkisini çekti.

Konuyla ilgili olarak Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, “Burası imar planı içindedir. İmar planı uygulanırken yetkili kurum ve kuruluşlarca da bu yapı planı onaylanmıştır” açıklamasında bulundu.

Otelin sahibi M.K ise “Biz bu inşaata başlamadan önce tüm mercilerden gerekli evrakları tamamladıktan sonra başvurumuzu yaptık ve inşaata başladık” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde