Türkiye’yi, Bilal’in üstüne yapacakmış

Türkiye’yi, Bilal’in üstüne yapacakmış

İddialara göre, Başbakan’ın aile üyelerinin yönettiği TÜRGEV, yurt genelinde beğendiği kamu arazilerini kendi üzerine geçirmek için Maliye ile anlaşmış

Türkiye’yi, Bilal’in üstüne yapacakmış
16px
24px
08.03.2014 07:20
ABONE OLgoogle
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV), Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen ilginç bir formül ile Hazine arazilerinin düşük bedelle satışının gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Maliye Bakanlığı müsteşarı Naci Ağbal’ın geliştirdiği öne sürülen formül ile kamu kurumlarına ait araziler öncelikle Maliye Bakanlığı’na geçiriliyor. Ardından da bakanlık aracılığı ile Hazine arazisi olarak arsa ve araziler vakfa kiraya veriliyor. Bir süre sonra da, arsalar düşük bedelle vakfa satılıyor. Bu yöntemle ne kadar arsa verildiği ise bilinmiyor.
 
‘MÜSTEŞARINDAN ALLAH RAZI OLSUN’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de açıkladığı fezlekelerin arasında yer alan “TÜRGEV Dosyası”nda, Maliye Bakanlığı’nın vakfa arsa tahsis etmek için geliştirdiği ilginç yöntem de ayrıntılı olarak anlatıldı. TÜRGEV, fezlekesinde yer alan ve mahkeme kararı ile elde edilen yasal kayıtlara göre, Maliye Bakanlığı müsteşarı ve maliye bürokratları vakıf yöneticileri ile bir toplantı yaptı. Yine aynı kayıtlara göre, maliye müsteşarı Naci Ağbal, toplantıda TÜRGEV yöneticilerine arsa temini konusunda bazı tekliflerde bulundu. Vakıf yöneticileri bu teklifler arasında en uygununu seçerek uygulamaya geçirilmesini istedi.

Söz konusu teklife göre, vakıf yöneticileri Türkiye genelinde uygun buldukları ya da beğendikleri kamu kurumlarına ait arsaları öncelikle tespit edecek. Ardından da bu arsaları Maliye Bakanlığı’na bildirecek. Söz konusu arsalar, mahsuplaşma veya satın alma yoluyla Maliye Bakanlığı’na geçecek. Buradan da Hazine arazisi olarak vakfa 49 yıllığına işletme hakkı verilecek. Bir süre sonra da bu arsalar düşük bedelle vakfa devredilecek. Söz konusu yöntemle milyonlarca dolarlık arsaların, vakfa çok düşük bedelle verilmesinin imkanı sağlanacak.
 
CAMİ ARSALARI VAKIF İÇİN Mİ ALINDI?

Soruşturma tamamlanamadığı için vakfın bu yöntemle hangi arsaları aldığı tam olarak tespit edilemedi. Ancak, fezlekede vakıf yöneticilerinin Maliye bürokratları ile yapılan toplantının ardından Türkiye genelinde bazı arsaları bulunan yöntemle almak için çalışmalara başladığına yönelik değerlendirmelere yer verildi. Söz konusu formül, gözlerin Maliye Bakanlığı’nın belediyelere ait vergi borçlarının arsa ile ödenmesine yönelik uygulamaya çevrilmesine yol açtı. Maliye, cami, park, karakol gibi sosyal tesislerin arsaları ile vergi borçlarının ödenmesini kabul etmişti.
 
MÜSTEŞARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN

Konu ile ilgili 19.11.2013 tarihinde (TAPE ID:2447729219)90532255... numaralı telefonu kullanan Salih KOÇ ile 90532332.... numaralı telefonu kullanan Sinan AKSU arasında 17:54:12 sıralarında gerçekleşen görüşmede;

SALİH KOÇ: Efendim Sinan kardeşim

SİNAN AKSU: Selamün aleyküm ...

SALİH KOÇ: Ve aleyküm selam hayırlı akşamlar kardeşim

SİNAN AKSU: Abi şimdi ben

SALİH KOÇ: Efendim kardeşim

SİNAN AKSU: MALİYE MÜSTEŞARIYLA VE MALİYE BÜROKRATLARIYLA OTURDUK KONUŞTUK

SALİH KOÇ: He

SİNAN AKSU: Ondan sonra bizim yerlerle ilgili şeye koyduk, ne derler masaya koyduk. Buraları en iyi şekilde bize nasıl devredebilirler, nasıl verebilirler mülkiyetlerini? Abi maliye müsteşarı Allah razı olsun, epeyde güzel teklifler sundu. Şimdi abi bize önerdikleri en güzel yol en rahat yol şu mülkiyet kimin üzerine OLURSA OLSUN ÖNCELİKLE MALİYE’YE GEÇİRECEKLER TAMAM...

SALİH KOÇ: Tamam

SİNAN AKSU: Ondan sonra 49 yıllığına... Sözleşmeyi imzalayıp bize tahsis edecekler, kiralayacaklar.

SALİH KOÇ: He he he

SİNAN AKSU: Sonrada onların kiracısı olarak buraların satışını isteyeceğiz. Rayiç bedelin yarı fiyatına buraları bize satabilecekler ihaleyle.

SALİH KOÇ: Heeee

SİNAN AKSU: Tamam mı abi

SALİH KOÇ: Hııım

SİNAN AKSU: Bu formül üzerine... Sizden haber bekliyoruz abi, tamam derseniz SÜMERBANK’IN, EE ANKARADAKİ SÜMER LOJMANLARI’NIN OLDUĞU YER, ONDAN SONRA ŞEY EEE NE DERLER BU YALOVA’DAKİ EEE YURT YERİ. ONDAN SONRA EE Bİ ADIYAMAN’DA Bİ AİLE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI’NIN BOŞALTTIĞI Bİ YER VARMIŞ.

SALİH KOÇ: Evet

SİNAN AKSU: Bir de Bingöl’de eee hani o Aile Sosyal Bakanlığı’nın boşalttığı ....

SALİH KOÇ: He he, evet.

SİNAN AKSU: Gereken bir yer vardı.

SALİH KOÇ: Evet

SİNAN AKSU: Onları tamam mı hangilerini... EĞER TAMAM BU ŞEKİLDE ALALIM DERSENİZ İŞLEMLERİ BAŞLATACAĞIZ ABİ.

SALİH KOÇ: Tamam ben bir görüşeyim. Ben onların bir listesini yapayım bizde ne var ne yok?

SİNAN AKSU: Sen bi görüş abi, bunların hepsi kız yurdu olabilecek yerler. Ondan sonra zaten Sümerbank’ın Ankara’daki Sümer Lojmanları’nın yerini Bilal Bey gezmişti tamam mı?

SALİH KOÇ: Gördü evet.

SİNAN AKSU: Ondan sonra da peki, ee şeyi Yalova’daki yeri o bana vermişti. Ondan sonra şuraya bir bakın alabiliyorsak alabiliyoruz orayı. Ondan sonra Milli Eğitimle de görüştüm. Maliye ile de görüştüm. Siz sadece bana Sinan’cığım buraların işlemlerini başlatın, demeniz lazım. Ben de müsteşara gidip...

SALİH KOÇ: Tamam.

SİNAN AKSU: Sayın müsteşarım, buraların işlerini başlatıyoruz, biz buraları istiyoruz, diyeceğim tamam mı abi?

SALİH KOÇ: Tamam kardeşim tamam tamam. Ben de eee...

SİNAN AKSU: Ondan sonra da çok hızlı bir şekilde Ankara’da abi şubeyi kurmamız lazım. Ondan sonra yani siz tabi, o karar sizin ama yani bu işlerin burada mutlaka ... ilgilenecek alakadar olacak birilerinin olması lazım.

SALİH KOÇ: Evet anladım tabi tabi.

SİNAN AKSU : ...

SALİH KOÇ: Doğru söylüyorsun doğru söylüyorsun Sinan kardeşim.

SİNAN AKSU: Valla sen abi, sen abi görüş, bana sadece şey yap, ne diyorsun?

SALİH KOÇ: Tamam

SİNAN AKSU: Bana kararı ilet, ben de takip edeyim tamam mı?

SALİH KOÇ: Tamam kardeşim, çok teşekkür ederim Allah razı olsun.

SİNAN AKSU: Oldu abi estağfirullah, sen de Allaha emanet ol.

SALİH KOÇ: Sağ olasın, sağ ol.

SİNAN AKSU: Hadi abi görüşmek üzere hayırlı ...

SALİH KOÇ: sağ ol abi iyi akşamlar.
 
 Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde