Türkiye'ye rekor yatırım

Türkiye'ye rekor yatırım

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'de rekor yatırım yapmaya hazırlanıyor

Türkiye'ye rekor yatırım
16px
24px
03.08.2015 16:01
ABONE OLgoogle
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), seçimlerin ardından henüz hükümet kurulamaması ve bölgesel istikrarsızlığa karşın, Türkiye'de rekor hisse yatırımı yapmaya hazırlanıyor.

Londra merkezli banka ve yatırım kuruluşu EBRD'nin Türkiye Direktörü Jean-Patrick Marquet, EBRD'nin bu yıl Türk varlıklarına 300 miyon euro (329 milyon dolar) ila 400 milyon euroluk yatırım yapacağını kaydetti. Bu yatırımlar içinde Borsa İstanbul'un da yer aldığı belirtildi.

Bloomberght'de yer alan habere göre banka, Türkiye kredileri ve yatırımlarını, siyasi partilerin Haziran ayındaki seçimlerin ardından hükümet kurmakta zorluk çekmesine karşın, 2014 yılındaki seviyesi olan 1.4 milyar eurodan 1.75 milyar euroya çıkarmayı amaçlıyor.

İç politikadaki bu belirsizlikle birlikte, Türkiye'deki artan güvenlik endişeleri de 
Marquet, EBRD'nin Türkiye'ye bu yıl için yatırım planlarının, Banka'nın Türkiye için en büyük yatırımı ve faaliyet gösterdiği ülkeler arasında en büyük yatırımlarından biri olduğuna dikkat çekti ve "Bu yıl için büyük miktarda bir hisse için imza atacağımızdan umutluyum" şeklinde konuştu.

Marquet, EBRD'nin 2015 yılının ilk yarısında 17 projeye 880 milyon euro yatırım yaptığını ve tüm yıl için öngördükleri planın işlemekte olduğunu söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde