Türkiye ve Yunan adalarını birleştirecek

Türkiye ve Yunan adalarını birleştirecek

Türkiye bu yaz yeni bir havayolu şirketine daha kavuşuyor. ‘Denizkuşu Havayolu’ adalara uçacak

Türkiye ve Yunan adalarını birleştirecek
16px
24px
20.02.2010 09:46
ABONE OLgoogle

Bu hafta kurulan ‘Denizkuşu Havayolu’ (Seabird Airlines) yakında deniz uçaklarıyla Ege ve Akdeniz’de uçuşlara başlayacak.

Hem tarifeli seferler hem de hava taksi yapmaya hazırlanan Denizkuşu, Yunan adalarına da seferler düzenleyecek. Havayolu şirketi denizden iniş ve kalkış yapabildiği için İstanbul’dan aldığı yolcularını otellerinin ya da yatlarının tam önüne indirebilecek.

Seabird Airlines’ın başında 14 yıldır ABD’de çeşitli havayolu şirketlerinde çalışan Kürşad Arusan var. Arusan, Miami’de Türk Havayolları ve Delta Airlines’da da görev almış. Son olarak deniz uçaklarının çok sık kullanıldığı Karayiplere seferler düzenleyen USA3000 Airlines’da yöneticilik yapmış.

Banyan’ın sahibi ortak

Şirketin diğer ortakları ise yemek sektöründen. Nişantaşı’ndaki ünlü Uzakdoğu restoranı Banyan’ın sahiplerinden Aslı Durukan Pasinli ve Didem Durukan, Denizkuşu Havayolları’nın kurucuları arasında yer alıyor.

Bu yaz uçuşlara başlayacak olan havayolu, Kanada’da üretilen De Havilland Twin Otter DHC - 6 deniz uçakları kullanacak. Mürettebatıyla ile birlikte iki tane uçak kiralanmış durumda. Ortalama sürati 266 kilometre / saat olan uçaklar 19 yolcu taşıyor. Menzili 1690 kilometre civarında olan deniz uçaklarının fiyatı 2 milyon dolar civarında. Uçaklar denizin yanı sıra karaya iniş yapabilecek tekerleklere de sahip. 

Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde