Türkiye, şimdi de Rusya'dan helikopter aldı

Türkiye, şimdi de Rusya'dan helikopter aldı

Ka-32 helikopterlerinin, önümüzdeki ilkbaharda Türkiye'ye sevkiyatının yapılması öngörülüyor

Türkiye, şimdi de Rusya'dan helikopter aldı
16px
24px
08.02.2018 05:16
ABONE OLgoogle

Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) ile Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü arasında; arama kurtarma, yüksek montaj çalışmaları, yangın söndürme, yük taşıma, hasta ve yaralı tahliye, devriye ve özel operasyonlarında kullanılan Ka-32 helipterlerinin önümüzdeki  ilkbaharda Türkiye'ye sevkiyatını öngören anlaşmanın imzalandığı bildirildi.

Rosaviatsiya'dan yapılan açıklamada, "Rosaviatsiya Başkanı Aleksandr Neradko ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Can Erel, Nais-2018 sivil havacılık altyapısı fuarı sırasında, uçuşa elverişlilik alanındaki işbirliğiyle ilgili uygulama anlaşmasını imzaladı. Uygulama anlaşmasının imzalanması, Rus Ka-32 helikopterlerini Türk alıcılarına önümüzdeki baharda sağlama imkanını açıyor" denildi.  THY her gittiği ülkeden uçak siparişi veriyor: Önce Boeing şimdi de Airbus..

Sputnik'te yer alan habere göre, anlaşma, Rosaviatsiya ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün verdiği uçuşa elverişlilik belgelerinin karşılıklı olarak tanınmasını amaçlıyor ve böylelikle Rus hava araçlarının Türkiye'ye ithalatı için elverişli ortam oluşturuyor.

Türk tarafı, Rosaviatsiya'nın Ka-32 helikopterine verdiği lisans ve diğer belgelere, kendi araçlarına verdiğine benzer güven düzeyini sağlama niyetinde.

Daha önce Rusya Helikopterleri Holdingi, Türkiye'ye bu yıl içinde 3 adet Ka-32A11BC itfaiye helikopterinin teslim edileceğini bildirmişti. İlk helikopterin üretilip Kaan Air şirketine teslim edilmeye hazır olduğu belirtilmişti.  ABD ile 11 Milyar Dolarlık uçak anlaşması da iptal edilsin

Ka-32 çok maksatlı helikopter arama kurtarma, yüksek montaj çalışmaları, yangın söndürme, yük taşıma, hasta ve yaralı tahliye, devriye ve özel operasyonlara destek amaçlı tasarlanmıştı.

Ka-32A11BC helikopteri günümüzde Rusya dışında Kanada, İspanya, Portekiz, İsviçre, Çin, Güney Kore ve Endonezya'da kullanılıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde