Türkiye o nu konuşuyor: 14 yaşındaki oğluna kadın temin eden baba...

Türkiye o nu konuşuyor: 14 yaşındaki oğluna kadın temin eden baba...

14 yaşındaki oğlu ilk ilişkisini yaşasın diye bir kadınla anlaşan babaya “çocuğun cinsel istismarı” ve “fuhuşa yer temin etmek” gibi suçlardan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Türkiye o nu konuşuyor: 14 yaşındaki oğluna kadın temin eden baba...
16px
24px
05.11.2015 07:49
ABONE OLgoogle
14 yaşındaki oğlu ilk ilişkisini yaşasın diye bir kadınla anlaşan babaya “çocuğun cinsel istismarı” ve “fuhuşa yer temin etmek” gibi suçlardan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sosyal medya kullanıcıları 14 yaşındaki oğluna 'ilk cinsel deneyim' hazırlayan baba hakkında yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini ortaya koydu.

İş adamına 14 yaşındaki oğluna kadın ayarlama davası..

Hürriyet'in haberine göre, akaryakıt işiyle uğraşan işadamı Nurettin K., 5 yıl önce 14 yaşında olan oğlu B.K.’nın cinsel deneyim yaşaması için arkadaşı Fatma Y.’den (46) ‘yardım’ istedi. Daha önce, fuhşa aracılık suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Fatma Y., o dönem 25 yaşında olan Bahar O. ile anlaştı. 9 Aralık 2011’de işadamı Nurettin K.’nın Kandilli’deki evine misafir gibi giden Bahar O., çocukla cinsel ilişkiye girdi.

Baba nasıl yakalandı?

Başka bir soruşturma kapsamında telefonları polis tarafından dinlenen babanın, bu konuşmaları da mercek altına alındı. Dinleme tutanaklarını inceleyen polis, işadamının yaşı 15’in altında olan oğlunu cinsel ilişkiye yönlendirdiği gerekçesiyle dosyayı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Savcılık tarafından ifadesine başvurulan taraflardan Bahar O., çocukla babasının isteği üzerine para karşılığı ilişkiye girdiğini itiraf etti. Savcı, baba Nurettin K. ile aracı Fatma Y.’nin, “Çocuğun basit cinsel istismarı” ve “Fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek” suçlarından 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmalarını talep etti. Savcı, Bahar O.’nun ise, “Çocuğun basit cinsel istismarı” suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Üç isim önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlayacak.

Hukukçular ne diyor?

Hukukçular, yaşananların “çocuğun cinsel istismarı” olduğuna işaret ediyor. Hürriyet’e konuşan avukat Mehmet Fatih Savaş, “Burada özel hayatın gizliliği söz konusu olmaz. Kamu düzenini ihlal ettiği için çocuğun şikâyeti de aranmaz” dedi. Hukukçular, ünlülerin uyuşturucu davası, şike davası gibi bir dizi büyük davanın da, “tesadüfi delil” sonucu açıldığına vurgu yaptı.

Av. Nilay Sarıca da “Yapılan oldukça normaldir” dedi. Sarıca şöyle konuştu: "Telefon dinleme tesadüfen elde edilen bu delil ile ilgili de ayrıca soruşturma başlatılır. Çocuğun cinsel istismarı ve fuhuş da CMK 135 da sayılan bu katalog suçlardandır. Uygulamada bir şahsın telefonu dinlenirken katalog suçlardan bir başkasını işlediği hususunda delil elde edilirse hakkında ayrıca bu suçtan da soruşturma başlatılmaktadır. Yapılan oldukça normaldir" dedi. 

Çocuk “travma” yaşamış olabilir mi?

B.K.’nin sevk edildiği Adli Tıp Kurumu’nda yapılan muayenesi sonucu ruh sağlığının bozulmadığı ortaya çıktı. Ancak mesele burada bitmiyor. Hürriyet’e konuşan Prof. Dr. Şahika Yüksel’e göre Türkiye’de erkek çocukları cinsel ilişkiye teşvik eden babalar görülüyor. Yüksel şunları söyledi: “Bu durumu daha sonra kahvede veya farklı ortamlarda da böbürlenerek anlatabilirler. Burada çocuğun yaşı ile uyumlu olmayan bir cinsel eyleme teşvik ediliyor. Çocuğa uygulanan sadece bir cinsel ilişkinin uygulamasını öğrenmesi değildir. Burada çocuğa verilen mesaj bunun gelişimine, kadın-erkek ilişkisine ve cinselliğe verdiği anlamı etkileyecektir. Çocuk doğrudan travma izlerini taşımayabilir.”

Doç. Dr. Burhanettin Kaya da “Eğreti Gelin” filmini hatırlatarak, “Henüz yaptığı şeyin sonucunu karar veremeyen, karar verme yetisi olmayan birinin böyle bir telkinle yönlendirilmesi ise istismarın bir başka biçimidir. Babaların iyilik yapma adına yaptıkları şey çocuğun ruhsal açıdan olumsuz etkilenmesine yol açar” dedi.

Dünyada benzer örnekler var mı?

Benzer olay 2009’da İngiltere’de yaşanmıştı. Oğlunu 14'üncü doğum günü hediyesi olarak hayat kadınına götüren bir baba, polis tarafından yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemede 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Telefonları dinlenen bir şüphelinin bir başka konudaki sözleri nedeniyle ceza davasına muhatap olması ise ABD’de bir süredir tartışılıyor. ABD'deki tartışmaların merkezinde, eski başkanlardan Ronald Reagan tarafından 1981 yılında imzalanan 12333 numaralı kararname bulunuyor. Bu kararnameye göre, ABD vatandaşları arasındaki görüşmeler, tesadüfen dinlemeye takılmışsa beş yıl süreyle ABD istihbaratı tarafından saklanabiliyor. Bunlar farklı davalara konu olabiliyor.

İş adamına 14 yaşındaki oğluna kadın ayarlama davası..
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde