Türkiye'nin yaptırımları Esed'in boğazını sıktı

Türkiye'nin yaptırımları Esed'in boğazını sıktı

Times, yaptırımlar çerçevesinde Türkiye'nin 2,3 milyar dolarlık ticareti kesmesinin Suriye lideri Esed'in boynundaki ilmiği iyice sıktığını yazdı.

Türkiye'nin yaptırımları Esed'in boğazını sıktı
16px
24px
01.12.2011 13:40
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin Suriye'ye bir dizi yaptırım uygulayacağını açıklaması, bugünkü İngiliz gazetelerinde de geniş yer buldu.

Times, yaptırımlar çerçevesinde Türkiye'nin 2,3 milyar dolarlık ticareti kesmesinin Suriye lideri Esed'in boynundaki ilmiği iyice sıktığını yazdı. Gazete, Başbakan Erdoğan'ın yakın zaman öncesine kadar çok sıkı dostu olduğu Esed'i Adolf Hitler'e benzettiğini ve dostluğun tamamen düşmanlığa dönüştüğü yorumunda bulundu.

Gazete ayrıca, Türkiye'nin aldığı mali yaptırım kararlarını ABD'nin olumlu karşıladığına dikkat çekerek, Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi'nin "Suriye halkına uygulanan zulme karşı Türkiye'nin gösterdiği liderliğin Esed rejimini yalnız bırakacaktır" şeklindeki açıklamasına yer verdi.

Daily Telegraph da Arap Birliği'nin yaptırımların başlangıç tarihini Cumartesi'ye ertelediğini ancak Ankara'nın yaptırımlar için düğmeye bastığını kaydederek, bunun Suriyeli muhaliflere güçlü bir manevi destek sağlayacağını ve şimdiye kadar Esed rejimi ile ters düşmemiş iş adamları üzerinde etikili olabileceği yorumuna yer verdi.

Financial Times ise Türkiye'nin Suriye'ye yönelik mali yaptırımların ilan edilmesiyle birlikte iki ülke arasındaki ilişkilerin tümüyle koptuğunu iddia etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde