Türkiye'nin tekstil devi resmen battı

Türkiye'nin tekstil devi resmen battı

Hazırgiyim sektöründe önemli bir yeri bulunan şirket hakkında mahkeme iflas kararı verdi. 1,5 yılı aşkın bir süre kayyum denetiminde faaliyetini sürdüren şirket iflas kararı ile tasfiye sürecine alındı.

Türkiye'nin tekstil devi resmen battı
16px
24px
12.05.2015 10:07
ABONE OLgoogle
Hazırgiyim sektöründe önemli bir yeri bulunan Seven Hill hakkında mahkeme iflas kararı verdi. 1,5 yılı aşkın bir süre kayyum denetiminde faaliyetini sürdüren şirket iflas kararı ile tasfiye sürecine alındı. 80 milyon lirayı aşkın borçla batan Seven Hill’in varlıkları satılarak borçlar ödenmeye çalışılacak. Ancak şirket varlıklarının borçları karşılamaya yetmediği ifade ediliyor.

Kendi markasını yaratmak üzere 1990’lı yılların sonunda yola çıkan Hüseyin Özbek’in kurduğu Seven Hill özellikle krizli dönemlerde büyümesini sürdürdü. Marka, Türkiye genelinde 80’i aşkın mağaza ve yüzlerce çalışana ulaştı.

Ancak iki yıl önce mali yapısı bozulan Seven Hill (Beş Yıldız Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi Ticaret A.Ş.)  ve Özbek Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. için iflas erteleme başvurusu yapıldı.

ÜNLÜ tekstil devi iflas erteleme kararı aldırdı?

Dosyaya bakan Bakırköy Ticaret Mahkemesi 13 Eylül 2013’te şirketleri iflas erteleme kapsamına aldı. Bu kararla şirketler alacaklılara karşı korumaya alınmış oldu. Mahkeme şirketlerin yönetimine kayyum atadı. İflas erteleme süreci devam ederken karar temyiz edildi. Yargıtay her iki şirket için verilen iflas erteleme kararını bozdu. Şirket avukatlarının yaptığı süre uzatım talebi ise reddedildi. Kayyum heyeti de şirketin geleceği ile ilgili olumlu bir tablo ortaya koyamayınca şirketin iflası gündeme geldi.

İKİ ŞİRKET İÇİN DE İFLAS KARARI

Bakırköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi geçtiğimiz 22 Nisan günü Beş Yıldız Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi Ticaret A.Ş. ve Özbek Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. hakkında iflasına karar verdi. Verilen bu karar ile birlikte şirket için tasfiye süreci de başlamış oldu. Tasfiye işlemleri için dosya Bakırköy 1. İcra ve İflas Müdürlüğü'ne gönderildi.

HESAPLARI BLOKE EDİLDİ

Beş Yıldız Tekstil ve Özbek Tekstil Konfeksiyon’un ortaklarından baba Bektaş Özbek, bir şirketin yaptığı icra takibi sonrası banka hesaplarının bloke edilmesi nedeni ile intihar girişiminde bulunmuştu. Özbek, hesaplara bloke konulması nedeni ile çalışanların ücretini ödeyemez duruma düştüğünü, anılan eylemi bu yüzden gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

ÜNLÜ TEKSTİLCİDEN SİLAHLI EYLEM

SEYYAR SATICILIKTAN BAŞLADI 

Seven Hill markası her ne kadar Özbek Ailesi’nin ikinci kuşak temsilcileri tarafından büyütülse de sürecin başında kumaş tüccarı baba Bektaş Özbek’in çalışmaları belirgin bir iz taşıyor. Adana’da eşek sırtında seyyar satıcılık yaparak işe başlayan Bektaş Özbek, 1979’da İstanbul’da kurduğu tekstil firması ile kumaş ticaretine başladı. Baba Özbek 1997 yılına gelindiğinde ise iki çocuğu ile  Seven Hill markasının bünyesinde olduğu 42 milyon TL sermayeli Beş Yıldız Tekstil’i kurdu. Özbek Ailesi 2003 yılında ise Özbek Tekstil Konfeksiyon’u kurdu.

Dinçer Gökçe/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde