Türkiye'nin tanıtımı için çok güzel hareket

Türkiye'nin tanıtımı için çok güzel hareket

Türkiye'nin 3 büyük kurumu, yabancı yatırımcı çekmek için elele verdi

Türkiye'nin tanıtımı için çok güzel hareket
16px
24px
02.11.2010 14:13
ABONE OLgoogle

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Havayolları (THY) ve T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, THY’nin sadece Business Class yolcularına “The Turkish Perspective” adıyla  dağıtılacak ve 3 aylık olarak  İngilizce  yayınlanacak dergiyi yayın hayatına soktu. Sayfalarında, Türkiye’deki  ihracatçı sektörlerin potansiyelleri, Türkiye’nin yatırım imkanları ve son ekonomik gelişmelerin yayımlanacağı derginin tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Bu dergi Türk ekonomisinin ve ihracatçısının dışa açılan yüzü olacak. Zaten reklamla finanse etmeyeceğiz” dedi. THY’nin yeni sefer koyduğu ülkelere ihracatın da paralel olarak arttığını söyleyen  Büyükekşi, 3 kurumun bir araya gelmesinin Türkiye adına büyük fayda sağlayacağını söyledi.
 
Büyükekşi, derginin her sayısında farklı bir sektörün inceleneceğini ve Türkiye’ye döviz getirecek gerçek yatırımcıların bu dergi sayesinde fikir sahibi olacaklarını belirtti. “Türkiye İhracatçılar Meclisi 50 bin üyesi ile Türkiye’nin dünyaya açılan yüzüdür. Türkiye’deki ihracatçı sektörlerin potansiyelini, Türkiye’deki yatırım ortamını ve ülkemizdeki ekonomik gelişmeleri yurt dışındaki karar vericilerle paylaşacağımız ve tamamen İngilizce olacak olan “The Turkish Perspective” projemizin hayata geçmesinden ötürü mutluyuz.” diye konuşan Büyükekşi, Türkiye’yi en iyi şekilde tanıtmak ve pazarlamak adına derginin büyük rolü olacağını  sözlerine ekledi.
 
“Derginin iletişim değeri çok yüksek”

THY Genel Müdürü Temel Kotil ise konuşmasında, THY’yi transit uçuşlarda da çok önemli işadamlarının tercih ettiğini belirterek, “ Bu derginin iletişim gücü çok yüksek. İnanıyorum 50 bin adet basılan dergi çok kısa sürede tükenecek” dedi.  Türkiye’nin son yıllarda pek çok alanda büyük başarılar elde ettiğini hatırlatan Kotil, “ 31 milyon yolcumuzun yüzde 6’sı business yolcu. Biz tüm hatlardaki uçuşlarda insanların bu dergiye ulaşmasını sağlayacağız. İnanıyorum ülkemize katma değeri yüksek yatırımların gelmesinde faydası olacaktır” dedi.
 
“Bu dergi adeta bir rehber olacak”
 
Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan vekili  Dr. Hüseyin Aslan da konuşmasında , özellikle şirketlerin üst düzey yöneticileri ve karar verici kesimine ulaşmak üzere projeye destek verdiklerini ifade etti. Aslan, “Global arenada var olan her potansiyel yatırımcının dikkatini çekebilmek amacıyla, ülkemizin yatırım ortamını tanıtan her türlü platforma destek vermeye çalışıyoruz. “The Turkish Perspective”, Ajansımız hedef kitlesi dahilinde yer alan global iş çevresini göz önünde bulundurarak titizlikle hazırlandı. İçerik anlamında bir rehber niteliği taşıyacağına ve ülkemizin tanıtımına değerli katkılarda bulunacağına inanıyorum” diye konuştu.

 Sayfalarında, Türkiye’deki  ihracatçı sektörlerin potansiyelleri, Türkiye’nin yatırım imkanları ve son ekonomik gelişmelerin yayımlanacağı dergi üç ayda bir çıkacak ve 50 bin adet basılacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde