Türkiye’nin ilk özel diş hastanesi iflas erteleme istedi

Türkiye’nin ilk özel diş hastanesi iflas erteleme istedi

Türkiye’nin ilk özel diş hastanesi için İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruda iflas erteleme kapsamına alınması istendi

Türkiye’nin ilk özel diş hastanesi iflas erteleme istedi
16px
24px
30.01.2015 11:44
ABONE OLgoogle
Türkiye’nin ilk özel diş hastanesi Dentistanbul’dur. İstanbul Yıldız’daki hastane 2001’de kuruldu. Sağlık Bakanlığı o günden bugüne başka bir diş hastanesinin kurulmasına izin vermedi. Bu nedenle dişte uzmanlaşan kurumlar ‘ağız ve diş sağlığı merkezi’ statüsünde çalışıyor.

Dentistanbul bu alanda ilk hastane ama bir türlü aradığını bulamadı. 2010 -2013 yılları arasında Rhea Girişim’in üç yıl yönettiği firmayı 2013 Temmuz’unda, Romatem Fizik Tedavi Merkezi’nin kurucu ortaklarından olan girişimci Murat Özel satın almıştı.

Dentistanbul’u almadan önce Ataşehir ve Levent’te iki ağız ve diş sağlığı merkezi açan Özel, Dentistanbul’u grup haline getirip hızlı bir şekilde büyütmeye girişti. 2014 başında Bursa’daki Dentatürk’ü de alan Özel’in grubu büyütme planları maalesef yarıda kaldı.
Geçen yılın son günlerinde iflas erteleme başvurusu yaptı.

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruda şirketin iflas erteleme kapsamına alınması istendi. Davanın ilk duruşması 10 Şubat 2015’te yapılacak. Bu dava süreci devam ederken öğrendik ki Murat Özel’in elinde bir tek Yıldız’daki Dentistanbul Diş Hastanesi kalmış.

Zaten iflas erteleme başvurusu da bu hastane için yapılmış. Özel sıkıntıya girince, önce Bursa’daki merkezi başka birine devretmiş; ancak orası da yaşamamış kapanmış. Levent’teki ADSM’ni satışa çıkaran Özel’in, Ataşehir’deki şubeyi de grubun reklam işlerini yapan bir şirkete devrettiğini duyduk. Bakalım Dentistanbul’un yatırımcısı iflas erteleme aldırarak bu zor durumdan kurtulabilecek mi?

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde