Türkiye’nin ilk jeotermal şirketi iflas etti

Türkiye’nin ilk jeotermal şirketi iflas etti

Türkiye jeotermal zengini bir ülke. Ancak Türkiye’nin ilk jeotermal şirketinin başına talihsiz bir olay geldi, iflas etti. İşte o şirket...

Türkiye’nin ilk jeotermal şirketi iflas etti
16px
24px
10.01.2014 16:06
ABONE OLgoogle
Türkiye jeotermal zengini bir ülke. Jeotermal enerji, son yıllarda hem seralarda hem otellerde hem de kentlerdeki meskenlerin ısınmasında kullanılmaya başlandı. Afyon, Kütahya, Denizli, İzmir, Şanlıurfa jeotermal kaynaklarıyla öne çıkan illerimiz.
 
Jeotermal alanında ilk şirket ise 1984 yılında Ankara’da Orme Jeotermal adıyla kurulmuş. Son yıllarda jeotermal kaynaklara yönelik eğilim olsa da Türkiye’nin ilk jeotermal şirketinin başına talihsiz bir olay gelmiş.
 
Şirketin kurucusu Orhan Mertoğlu aynı zamanda Türkiye Jeotermal Derneği Başkanı. Türkiye’de birçok ilklere imza atan Mertoğlu, Denizli Sarayköy’de kurduğu santralle de tanınıyor.
 
Birkaç yıl önce finansal sıkıntıya giren şirket Ankara 10. Asliye ticaret Mahkemesi’nin kararıyla geçtiğimiz günlerde iflas etti.
 
Ankara İflas Müdürlüğü’nde ilk alacaklılar toplantısı 8 Oçak 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. Alacaklılarına duyurulur…
 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde