Türkiye'nin hedefindeki isim Trump'ın konuşmasında

Türkiye'nin hedefindeki isim Trump'ın konuşmasında

Trump'ın davetlileri arasında PKK’nın Suriyeli kolu PYD’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri’nin siyasi kanadı konumundaki Suriye Demokratik Konseyi’nin Eş Başkanı İlham Ahmed de var.

Türkiye'nin hedefindeki isim Trump'ın konuşmasında
16px
24px
06.02.2019 05:45
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kongre’deki “Birliğin Durumu” konuşmasına davet edilen konuklar arasında son günlerde başkent Washington’da Amerikalı yetkililerle temaslarda bulunan PKK’nın Suriyeli kolu PYD’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri’nin siyasi kanadı konumundaki Suriye Demokratik Konseyi’nin Eş Başkanı İlham Ahmed de var.

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyelerinden Tulsi Gabbard, İlham Ahmed’in kendisinin davetlisi olarak Temsilciler Meclisi’nde olacağını Twitter hesabından duyurdu. Tulsi Gabbard, İlham Ahmed için “Suriye’de IŞİD’e karşı mücadelede bir lider ve barışın güçlü savunucularından biri” ifadelerini kullandı.

İlham Ahmed, ABD basınına da yansıyan bilgilere göre, başkent Washington’da Donald Trump’la ayaküstü bir sohbet dahil olmak üzere Amerikalı Kongre üyeleri ve Trump yönetiminden yetkililerle görüştü. Gündemde Trump yönetiminin Suriye’den çekilme planı vardı. 

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre; ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump, “Birliğin Durumu” konuşmasını dinlemek üzere 13 özel konuğu Temsilciler Meclisi’ne davet etti. Guatemalalı kaçak bir göçmen tarafından öldürülen bir çiftin yakınları, geçen Ekim ayında Pittsburgh’daki “Tree of Life” sinagogundaki silahlı saldırıdan kurtulan bir mağdur ve soyadı Trump olduğu için okulda zorbalık mağduru olduğu belirtilen altıncı sınıf öğrencisi Joshua Trump “Birliğin Durumu” konuşmasını Temsilciler Meclisi’nden dinleyen konuklar arasında.

Temsilciler Meclisi’nde Demokrat Partili üyelerin davet ettiği konuklar arasında da hükümetin 35 gün boyunca kısmen kapalı kalmasından etkilenen federal bir çalışan, bir iklimbilimci, sağlık sigortası bittikten sonra ölen bir diyabet hastasının annesi ve trans bir deniz subayı var. Demokratlar’ın “Birliğin Durumu” konuşması için davet ettikleri konuklar, Başkan Trump’ın ilgili alanlardaki politikaları konusunda siyasi bir mesaj olarak algılandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde