Türkiye’nin en büyük 2. Rüzgar Enerji Santrali devreye alındı

Türkiye’nin en büyük 2. Rüzgar Enerji Santrali devreye alındı

Güriş Holding, 200 MW kapasiteli Afyon’da yer alan Dinar Rüzgar Enerji Santrali’nin(RES) son aşamasını devreye aldı.

Türkiye’nin en büyük 2. Rüzgar Enerji Santrali devreye alındı
16px
24px
20.02.2017 14:52
ABONE OLgoogle

Güriş Holding'e ait ve 200 megavat kapasite ile Türkiye'nin ikinci büyük rüzgar enerjisi santrali (RES) olma özelliğini taşıyan Dinar RES tamamlanarak devreye alındı.

Afyon'da bulunan Dinar RES son ünitesinin de tamamlanmasıyla devreye alındı. Santralde, Siemens SWT 2,3-108 ve GE 2,75-120 türbin teknolojisi kullanıldı.

Toplamda 200 megavata sahip santral, Türkiye'nin ikinci en büyük rüzgar enerjisi santrali olma özelliğini taşıyor.

Santralden, yılda 564 milyon kilovatsaat elektrik üretilerek, 235 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Hedef bu yıl RRüzgar Enerjisinden 1 milyar 330 milyon kWs’ in üzerinde  üretime ulaşmak

 Bu yıl 1.330.000.000 kWs enerjiyi sadece rüzgâr santrallerinden üretmeyi planladıklarını belirten Güriş İnşaat ve Mühendislik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Müşfik Hamdi Yamantürk; “Yenilenebilir enerjiye yaptığımız yatırımlarla Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmayı hedefliyor ve bu alanda birçok girişimde bulunuyoruz. Bu doğrultuda, yılda 564.000.000 kWs elektrik üretecek olan 200 MW’lık Dinar RES santral yatırımımızı tamamlayarak devreye aldık. Yenilenebilir enerjideki çalışmalarımıza aynı hızla devam edeceğiz” dedi. 
 
Güriş Holding’in portföyünde 6 Rüzgâr Enerji Santrali (RES), 6 Hidroelektrik Enerji Santrali (HES) ve 5 Jeotermal Enerji Santrali (JES) toplamda 720 MW kurulu güce ve yılda 3.1 milyar kWs’den fazla üretim kapasitesine ulaşmış olduk. Yapılan açıklamada GÜRİŞ Holding’in Yenilenebilir Enerji Santralleri nin kurulu gücünün kısa bir süre içerisinde 1.150 MW’a çıkartılması hedeflendiği belirtildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde