Türkiye'nin devleri Borsa İstanbul'a kısa devre yaptırdı

Türkiye'nin devleri Borsa İstanbul'a kısa devre yaptırdı

Borsa İstanbul’da dün Koç Holding ve Turkcell hisselerinde oldukça sert düşüşler yaşanması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Türkiye'nin devleri Borsa İstanbul'a kısa devre yaptırdı
16px
24px
23.02.2017 09:14
ABONE OLgoogle

Çarşamba günü borsada seans içinde 15,37 TL’den açılış yapan Koç Holding gün içinde gelen satışlarla bir ara 13,85 TL’ye kadar sert düşüş yaşadı. Daha sonra gelen alışlarla hisse günü 15,30 TL’den kapattı.

Turkcell ise güne 11,80 TL’den başladı. Gün içinde gelen satışlarla 10,66 TL’ye kadar düşen hisse daha sonra gelen alımlarla toparlanarak 11,84 TL’den kapandı.

Borsada Koç Holding ve Turkcell hisselerinde neredeyse yüzde ona varan düşüşler, piyasada 1450 puanlık düşüşe neden oldu, her ne kadar ilgili senetlerin fiyatları sonradan toparlansa da bu durum yatırımcılar nezdinde soru işaretleri yarattı. 

KOÇ  HOLDİNG VE TURKCELL’İN MALİ YAPILARI SAĞLAM

Koç Holding ve Turkcell Türkiye’nin milli gururu olan firmalar. Bu işletmelerde hiçbir sorun yokken borsada sert hareketlerin yaşanması ister istemez bu hareketlerin sorgulanmasını gerektiriyor. Bu sorgulamayı önümüzdeki günlerde ilgili firmalar ve BIST/SPK uzmanlarının yapacağını düşünüyoruz.  Evren Devrim Zelyut/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde