Türkiye’nin ‘En İyi Katılım Bankası Ödülü’nün sahibi Türkiye Finans oldu

Türkiye’nin ‘En İyi Katılım Bankası Ödülü’nün sahibi Türkiye Finans oldu

Türkiye Finans, finans sektörünün önde gelen haber portalı Global Financial Market Review (GFM) tarafından ‘Türkiye’nin En İyi Katılım Bankası’ ödülüne layık görüldü.

Türkiye’nin ‘En İyi Katılım Bankası Ödülü’nün sahibi Türkiye Finans oldu
16px
24px
26.12.2014 10:21
ABONE OLgoogle
Kendi alanında başarıya ulaşmış şirket ve kurumları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen GFM Ödülleri, sahiplerini buldu. Katılım bankacılığı sektörüne yön veren Türkiye Finans, bu yöndeki çalışmaları ile ‘Türkiye’nin En İyi Katılım Bankası’ ödülünü aldı.

GFM’nin adayları değerlendirirken dikkate aldığı kriterler arasında şeffaflık, kurumsal yönetişim, sürdürülebilirlik, işlem hacmi, inovasyon ve müşteri hizmetleri yer alıyor. Değerlendirmede kullanılan bazı özel kriterler arasında ise Şirketin Toplam Piyasa Değeri, Hisse Başına Kazanç, Karın Hisse Senedi Fiyatına Oranı, Toplam Gelir, Net Gelir, İşletme Karı, Tier 1 (Ana) Sermaye, Toplam Mevduat, Takipteki Kredi Oranı ve Karşılık Oranı bulunuyor. Türkiye Finans tüm bu kriterlere göre değerlendirildiğinde ‘Türkiye’nin En İyi Katılım Bankası’ ödülüne layık görüldü.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, ‘Türkiye’nin En İyi Katılım Bankası’ ödülünü almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Türkiye Finans olarak son yıllarda yaptığımız atılımların yanı sıra yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle Türkiye’de katılım bankacılığı sektörüne yön vermekle birlikte ülke ekonomisine katkı sağlamak için reel ekonomiye önemli destekler sunuyoruz” dedi.

Türkiye Finans’ın başarılı çalışmaları hakkında bilgi veren Gürerk: “Türkiye’de bir katılım bankasının aracılık ettiği ve yatırımcısı olduğu ilk şirket sukukunu gerçekleştirdik. Türkiye Finans olarak kurumsal müşterilerimize kira sertifikası ihracında destek sağlamayı ve bu alanda önemli bir pazar oluşmasında öncü Banka olma misyonumuzu sürdürmeye kararlıyız. Tüm bu başarılarımızın uluslararası platformlarda da takdir edilmesi ve ödüle layık görülmesi bizim için son derece gurur verici. Bankamızın gösterdiği bu başarılı performansta emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.

GFM Ödülleri Hakkında

Global Financial Market Review (GFM) finans sektörüne odaklanan bir çevrimiçi haber portalıdır. Dünyanın her yerinden bilgilendirici ve bağımsız haberleri toplayıp okuyucularına sunmak amacıyla kurulmuştur. GFM'deki haberlerin bazıları bağımsız haber kaynaklarından alınırken, bazıları GFM habercileri tarafından kaleme alınmaktadır. Bu şekilde portal okuyucularına kaliteli ve karar vermelerine yardımcı haberler sunabilmektedir. GFM okuyucuları arasında FT100, Fortune 500 şirketleri ve varlıklı bireyler de dahil olmak üzere dünyanın her yerindeki çeşitli şirketlerden karar vericiler bulunmaktadır.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde