Türkiye'nin 31 ilinde 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi, vatandaş marketlere akın etti

Türkiye'nin 31 ilinde 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi, vatandaş marketlere akın etti

İçişleri Bakanlığınca, bu geceden 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta, il sınırları içinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Türkiye'nin 31 ilinde 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi, vatandaş marketlere akın etti
16px
24px
10.04.2020 22:50
ABONE OLgoogle

İçişleri Bakanlığınca bu geceden, 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehirle Zonguldak'ta, il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Yasak Pazar 23.59’a kadar sürecek. Bakanlık, TSİ 22.15’te valiliklere gönderilen genelgenin detaylarının kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

?Açıklama şöyle:

10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır.

Saat 22.15 itibariyle valiliklere gönderilen genelgenin tüm detayları kamuoyu İle paylaşılacaktır.

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklama yaptı.

Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"Bu gece saat 24:00 ile 12.04.2020 Pazar günü saat 24:00 arasında; İstanbul sınırları içesindeki tüm vatandaşlarımızın, SOKAĞA ÇIKMALARI YASAKLANMIŞTIR."

Yasak öncesi marketlere akın

Sokağa çıkma yasağının yürürlüğe girmesine birkaç saat kala, vatandaşlar ev ihtiyaçlarını temin edebilmek için marketlere akın etti.

?Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün Bilim Kurulu toplantısı sonrası sorulan sokağa çıkma yasağı sorusuna şu yanıtı vermişti:

"Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda vatandaşlarımızı uyardım. Bu dönemde ne kadar hareketli bir ortama girilmez ise, kendi kendine izolasyon ne kadar çoğalır ise başarı oranımız o derece artmış olur. Önümüzdeki hafta bu tablonun seyrini göreceğiz. Ona göre sıkı tedbir konusunda tekrar düşünülür."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde