Türkiye krizden etkilenir mi?

Türkiye krizden etkilenir mi?

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, USA Today'e dünya ekonomisinde yaşanan krizde Türkiye'yi yorumladı...

Türkiye krizden etkilenir mi?
16px
24px
01.02.2008 10:56
ABONE OLgoogle

ABD'nin en çok okunan gazetelerinden biri olan USA Today'de, David J. Lynch imzasıyla yer alan kapsamlı dünya ekonomisi değerlendirmesine yorumlarıyla katılan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, Türkiye'nin dünya ekonomisindeki dalgalanmadan çok etkilenmeyeceğini söyledi. 

ABD'den başlayan ve dünyanın farklı ekonomilerine yansımalarıyla global bir dalgalanmaya yol açan sürecin tüm cephelerden değerlendirildiği makalede, gelişmekte olan ülkelerle ilgili analizler Çin ve Brezilya'yla birlikte Türkiye'ye odaklandı.

Türkiye'nin gelişmekte olan piyasalar arasında öne çıkan konumunun ve bir süredir yakaladığı büyüme grafiğinin vurgulandığı makalede, Türkiye'yle ilgili yorumu yapan Ferit F. Şahenk şunları söyledi:

“Elbette ABD'deki olası bir ekonomik durgunluk, Avrupa'yı da çevresini de etkileyecektir. Ancak Türkiye'nin temel göstergelerindeki güçlü konumu ve doğrudan yabancı yatırımları çekmeye devam etmesi, ülkemizin bu krizden çok etkilenmemesini sağlayacaktır.”

Doğuş Grubu'nun General Electric ve Volkswagen'le ortaklığının da vurgulandığı makalede Şahenk'in ağzından şu sözlere de yer verildi: “Herkes ABD'nin bir durgunluğa girip girmediği hakkında bir şeyler söylüyor. Eğer ABD hapşırırsa, insanlar nezle olmaya uygun bir durumdalar sanki.” 

Ferit F. Şahenk'in geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Davos Zirvesi'nde verdiği “gelecek gelişmiş değil, gelişmekte olan pazarlarda” mesajı da, USA Today'e görüş  veren global şirketlerden temsilcilerin ve önde gelen ekonomistlerin ifadelerinde yer eden bir husus oldu. Makalede, FedEx'in baş ekonomisti Gene Huang'ın, “Gelişmekte olan pazarların büyüklüğü son yıllarda kayda değer bir artış gösterdi. Bu ülkeler, gelişmiş ülkelerdeki bazı dönemsel hareketlilikler karşısında bir tampon görevi görecek büyüklüğe ulaşmış durumdalar” sözlerine de yer verildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde