Türkiye'den o listeye giren tek isim!

Türkiye'den o listeye giren tek isim!

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, telekom alanında Avrupa'daki en güçlü 10 liderden biri olarak gösterildi.

Türkiye'den o listeye giren tek isim!
16px
24px
05.10.2015 12:58
ABONE OLgoogle
İngiltere merkezli Global Telecoms Business dergisi, 2015 yılında teknoloji ve telekomünikasyon alanında dünyanın en güçlü 100 ismini belirledi.

Türkiye'den listeye giren tek isim Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu oldu. Terzioğlu, çok sayıda liderin aday gösterildiği Avrupa kategorisinde en güçlü 10 lider arasında gösterildi.

Global Telecoms Business, Terzioğlu'nun Genel Müdür olarak göreve başladığı nisan ayından bu yana geçen sürede, Turkcell'in mobil ve sabit hizmetlerini entegre bir yapıya kavuşturarak bir dönüşüm başlattığına dikkati çekti. Dergi ayrıca Terzioğlu yönetimindeki Turkcell'in TV+ gibi yenilikçi ürünlere artık daha yoğun şekilde odaklandığına ve 5G'de bölgesel liderlik hedefiyle Ericsson, Huawei ve Aselsan ile anlaşmalar imzaladığına yer verdi.

Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak kategorilere bölünen listede, dünyanın en büyük telekomünikasyon operatörlerinin yöneticilerinin yanı sıra teknoloji şirketlerinin temsilcileri de yer alıyor. Avrupa kategorisinde TeliaSonera Üst Yöneticisi (CEO) Johan Dennelind, Deutsche Telekom CEO'su Timotheus Höttges gibi yöneticiler bulunurken, diğer kategorilerde de Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Google CEO'su Sundar Pichai, Amazon CEO'su Jeff Bezos ve Apple CEO'su Tim Cook gibi isimler öne çıkıyor.

Terzioğlu yönetiminde Turkcell

Turkcell Genel Müdürlüğü görevine 1 Nisan'da gelen Kaan Terzioğlu, Turkcell'in vizyonunu yeniden tanımladı ve Turkcell'i entegre iletişim ve teknoloji hizmetleri sağlayan bir şirket halinde tekrar şekillendirdi. Turkcell, "Turkcell Türkiye", "Turkcell Uluslararası" ve "Diğer İştirakler" şeklinde yapılandırıldı.

Turkcell'in Ukrayna'daki iştiraki life:) 19 Mayıs'ta Lviv'de, 3 Haziran'da Kiev'de yaptığı lansmanlarla Ukrayna'yı 3G ile tanıştıran ilk GSM operatörü oldu. Turkcell, haziran sonunda life:)'ın tamamını satın aldı. Turkcell'in uluslararası alandaki büyümesinin pilot ülkesi konumladığı Ukrayna'daki operasyonları da yeni bir ivme kazandı.

Turkcell, 26 Ağustos'ta yapılan 4,5G ihalesinde en yüksek miktarda frekansı alarak, 1 Nisan 2016'da müşterisine 375 mbps hızında mobil internet sunabilecek tek operatör olmanın altyapısını hazırladı. Türkiye'yi teknolojide tüketen değil üreten ülkeye dönüştürme vizyonuyla hareket eden bu doğrultuda ASELSAN, Huawei ve Ericsson ile Ar-Ge'de iş birliği anlaşmaları imzaladı.

İletişimde ürün ve servis çalışmalarına da hız veren Turkcell, anında mesajlaşma platformu BiP'i yeni bir boyuta taşıdı. BiP, yeni dönemde VoIP (internet tabanlı çağrı) özelliğiyle müşterisiyle buluşacak. Turkcell, BiP'i Ukrayna ve Almanya'da da kullanıma sunacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde