Türkiye'den İran'a kebap ve Türk personel ihracatı

Türkiye'den İran'a kebap ve Türk personel ihracatı

Bursa Kebap Evi, Ortadoğu’da büyüme hedefinin ilk hamlesini yakın komşu İran’la yaptı ve İran’ın köklü şirketlerinden “Sweet World” ile master franchise anlaşması imzaladı.

Türkiye'den İran'a kebap ve Türk personel ihracatı
16px
24px
27.02.2019 10:59
ABONE OLgoogle

Yatırımcı, 2019 yılı içinde 2,5 milyon Dolarlık yatırımla ilk 5 şubeyi açarak 5 yıl içinde 30 şubeye ulaşma ve alt franchise’lar vererek İran’da büyüme hedefinde.   

Bursa Kebap Evi, Cem ve Caner Helvacı tarafından 2010 yılında 3 şube ile devir alındı. İki genç girişimci kardeşin yönetim stratejileri ve franchise sistemi ile büyüyerek Türkiye’nin 37 ilinde ve yurt dışında toplam 98 şubeye ulaşan marka, 2019 yılında yurt dışı hedeflerine ağırlık verdi. Türkiye’de de aktif olarak faaliyet gösteren İran’ın köklü ticaret şirketi “Sweet World Trade Development PVT” ile master franchise anlaşması için masaya oturan Bursa Kebap Evi, İran’da yatırımcısı ile büyüme hedefinde. 

Bursa Kebap Evi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Helvacı: “Sweet World CEO’su Esmaeil Aghazadeh, Bizim Vadistanbul'daki şubemizde yemek yemiş çok memnun kalmış. Sonra bizimle tanıştı. Kendisiyle anlaşmaya vardık. Yaptığımız işbirliği ile bu yıl İran’da ilk şubelerimizi açmaya hazırlanıyoruz ve 5 yılın sonunda İran’da 30 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yatırım aynı zamanda İran’a ciddi bir istihdam alanı yaratacak. Her açtığı şube için 30 Bin Dolar ödeyecek. Ayrıca her şube için iki Türk personel çalıştırma şartı koştuk. Burada sattığı tüm ürünleri bizden alacak. Ülkemize böylelikle ciddi bir katma değer sağlayacağız" dedi. 

Sweet World CEO’su Esmaeil Aghazadeh; “Bursa Kebap Evi Türkiye’den İran’a giden ilk zincir restoran markası…”

Sweet World CEO’su Esmaeil Aghazadeh da “İran’da gıda sektörü sürekli gelişiyor ve İran halkı Türk yemeklerine yoğun ilgi gösteriyor. Sektördeki bu gelişim ve büyüme beni sektöre yatırım yapmaya teşvik etti.   

 

Türkiye’de Bursa Kebap Evi’nin başarılı bir gıda zinciri olarak öne çıktığını gördüm. Markanın müşteri memnuniyeti, yurt dışı büyüme potansiyeli ve başarısı, iki genç girişimcinin kısa zamanda yarattığı başarı hikayesi ve kurduğu sistem güven verdi. Markanın yöneticileriyle gerçekleştirdiğimiz müzakereler sonrasında kendilerinin samimiyeti ve marka gelişimine bakış açılarıyla alt yapı ve yatırımcılarına verdiği destekler de beni etkiledi. Birlikte güzel işler çıkaracağımıza inanıyorum. 2019 yılı içinde ilki İran Mall, ardından Atlas Mall, Arg Mall ve cadde konseptinde şubeleri açarak markanın İran pazarında bilinirliğini artırarak büyütme hedefindeyiz. 5 yıllık projeksiyonda 15 milyon Dolarlık yatırım planlıyoruz. Bursa Kebap Evi Türkiye’den İran’a giden ilk zincir restoran markası… İranlılar Türk lezzetlerini seviyor. Kısa zamanda istediğimiz hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum.” dedi. 

İmzalanan master franchise anlaşması ile Esmaeil Aghazadeh ilk 5 yıl içinde 30 şube açmayı hedefliyor. Kendi yatırımlarıyla birlikte alt franchise verme hakkı da bulunan şirket, aynı zamanda Bursa Kebap Evi ürünlerinin satış, pazarlama ve dağıtım faaliyetleri de üstlenecek. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde