Türkiye'de yeni bir yatırım bankası daha faaliyete geçti

Türkiye'de yeni bir yatırım bankası daha faaliyete geçti

Hükümet tek haneli rakamlara inmiş enflasyon ve faiz oranlarını kalıcı hale getirecek adımlar atmayı sürdürürken kalkınma ve yatırım bankacılığında da yeni bir dönem başladı.

Türkiye'de yeni bir yatırım bankası daha faaliyete geçti
16px
24px
03.02.2020 03:55
ABONE OLgoogle

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) mayısta kurulan Golden Global Yatırım Bankası A.Ş'ye faaliyet izni verdi. Banka kalkınma ve yatırım bankası olarak faaliyet gösterecek.

SAYI 14'E ÇIKTI

Golden Global Yatırım Bankası ile birlikte Türkiye'deki kalkınma ve yatırım banka sayısı 14' e çıktı. Golden Global Yatırım Bankası A.Ş'nin kurucu ortakları arasında Emir Kaya, Salih Berberoğlu, Recep Kaba, Ahmet Dağlı ve Mustafa Akın yer alıyor. Bankanın sermayesi ise 150 milyon TL olarak belirtildi.

UZUN VADELİ KREDİ İMKÂNI

 

Yatırım bankacılığı devlet ya da kamu şirketlerine uzun vadeli kredi sağlayarak, ticari faaliyetlerini sürdürmelerini sağlıyor. Kredi sağlamak için ise yatırım bankası menkul kıymet ihraç ederek kaynak oluşturuyor. Bu şekilde fonlamayı gerçekleştiriyor.

ŞUBE SAYISI 62'YE ULAŞTI

KALKINMA ve yatırım bankalarının Türkiye genelinde 62 şubesi bulunuyor. Kamusal sermayeli İller Bankası A.Ş, Türk Eximbank, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'nın toplam 40 şubesi var. Özel sermayeli kalkınma ve yatırım bankaları Aktif Yatırım, Diler Yatırım, GSD Yatırım, İstanbul Takas ve Saklama, Nurol Yatırım ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın Türkiye genelinde 18 şubesi bulunuyor. Yabancı sermayeli kalkınma ve yatırım bankalarının şube sayıları da 4.

Hazal Ateş/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde