Türkiye'de satın alma için 500 milyon dolarlık fonun hepsini harcayacaklar

Türkiye'de satın alma için 500 milyon dolarlık fonun hepsini harcayacaklar

Özel sermaye fonu Abraaj Group'un ortaklarından Selçuk Yorgancıoğlu gelecek yılın ilk yarısında en az bir satın almayı tamamlayacaklarını söyledi.

Türkiye'de satın alma için 500 milyon dolarlık fonun hepsini harcayacaklar
16px
24px
15.11.2017 16:15
ABONE OLgoogle

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi sırasında Reuters’ın sorularını yanıtlayan Özel sermaye fonu Abraaj Group’un ortaklarından Selçuk Yorgancıoğlu, Türkiye’de satın almalar için kurulan ve 2016 yılında yeni yatırımcılara kapatılan yaklaşık 500 milyon dolar tutarındaki fonun tamamını 2018 yılında harcamış olacaklarını da ifade etti.

Abraaj Turkey Fund I adlı fon tarafından en son Temmuz ayında Netlog Lojistik’e yatırım yapıldı.
Yorgancıoğlu, “Gelecek yılın ilk yarısında en az bir satın alma işlemini tamamlarız” dedi, ancak başka ayrıntı vermedi.

Türkiye gibi tüketime dayalı hızlı büyüyen pazarları sevdiklerini ifade eden Yorgancıoğlu, “Yaklaşık 20 gelişen ülkede faaliyet gösteriyoruz, Türkiye de bunların arasında en hızlı büyüyen, potansiyeli olan ülkelerden biri. Bizim için önemi büyük, enteresan fırsatlar sunmaya devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Yorgancıoğlu Türkiye’de özel ve girişim sermaye fonlarının GSYH’ye oranının gelişmiş ve büyük gelişen ülkelerin altında olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’de özel sermaye fonlarının daha gidecek yolu var, penetrasyon olayı bu ülkelerle kıyaslandığında düşük” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde