Türkiye'de mülklerini satan Mehmet Kutman'ın yeni rotası neresi?

Türkiye'de mülklerini satan Mehmet Kutman'ın yeni rotası neresi?

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Mehmet Kutman’ın yaptığı Global Ports, farklı coğrafyalara yayılmış 16 limanda 7,8 milyon yolcuya hizmet veriyor

Türkiye'de mülklerini satan Mehmet Kutman'ın yeni rotası neresi?
16px
24px
19.03.2018 08:26
ABONE OLgoogle

Global Yatırım Holding, geçtiğimiz hafta yüzde 100 bağlı ortaklığı Ardus Gayrimenkul başta olmak üzere tüm gayrimenkul yatırımlarını Tukaş'ın da sahibi olan zeytinci Okullu Gıda'nın sahipleri Cem Okullu ve Cengiz Okullu'ya 298 Milyona satmıştı.

Global Yatırım Holding, denizdeki işlerini Global Ports Holding adlı iştiraki üzerinden yapıyor. Global Ports ise 8 ülkede 14'ü kruvaziyer, 2'si de ticari olmak üzere toplam 16 liman işletiyor.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Mehmet Kutman’ın yaptığı Global Ports, farklı coğrafyalara yayılmış 16 limanda 7,8 milyon yolcuya hizmet veriyor. Global Yatırım’ın amiral gemisi olan işte bu şirket, limanlarına bir yenisini daha ekliyor. Global, rotasını sessiz sedasız yine Adriyatik’e çeviriyor.  Mehmet Kutman da tüm gayrimenkullerini satıyor

Global, Hırvatistan’ın kruvaziyer turizminde en önemli limanı Zadar’ı almak için çalışma başlattı. Bunun için Global, Zadar International Port Operations (ZIPO) adlı bir şirket kurdu.

20 yıllığına kiralayacak

Global, limanı ZIPO adlı şirketi üzerinden almak istiyor. Bunun için de görüşmelere başladı. Eğer anlaşma sağlanır ve imzalar atılırsa Global Ports Holding, Zadar Limanı’nı 20 yıllığına kiralayacak. Global Yatırım Holding, bilindiği üzere Centricus ile bir ortaklık yapmıştı. Katar Kraliyet Ailesi ve Softbank'ın da aralarında bulunduğu küresel stratejik yatırımcıların oluşturduğu bir varlık yönetim kurumu olan Centricus ile yüzde 30,7'lik hisse satışı yoluyla stratejik ortaklığa gitmişti.

Mayıs 2017’de de Global Ports Holding, Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda 610 milyon dolara arz edildi. Kutman o dönemde “Öncelikle Karayipler ve Asya olmak üzere kısa ve orta vadede kruvaziyer liman sayımızı iki katına ve yolcu sayımızı da üçe katlamak istiyoruz. 2018'de yeni şirket satın almaları dışında 600 milyon liralık yatırım harcaması öngörüyoruz” demişti.

Global Ports Holding, Lizbon,Barcelona, Cagliari, Catania, Malaga, Valletta, Bar, Ravenna, Venice, Dubrovnik, Singapur, Kuşadası, Bodrum ve Antalya’da liman işletiyor.

Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde