Türkiye'de bir ilk... İran'la resmi görüşme AKP Genel Merkezi'nde

Türkiye'de bir ilk... İran'la resmi görüşme AKP Genel Merkezi'nde

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'yı ile ekonomi kurmaylarını AKP Genel Merkezi'ne çağırdı. Erdoğan, çağırdığı isimlerle birlikte İran Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Mahmud Vaizi ile görüştü.

Türkiye'de bir ilk... İran'la resmi görüşme AKP Genel Merkezi'nde
16px
24px
16.05.2018 15:44
ABONE OLgoogle

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Mahmud Vaizi’yi AKP Genel Merkezinde kabul etti.

Daha önceden varılan mutabakat gereği Türkiye ile İran arasındaki ticarette dolar ve avro yerine milli para kullanılması kararlaştırılmıştı.

Görüşmede, milli para kullanımı konusu da gündeme gelirken, görüşmeye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da katıldı.

Görüşme sonrası Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile İran Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Mahmud Vaizi AKP Genel Merkezi'nden ayrıldı.

Toplantının devlet kurumları yerine AKP Genel Merkezi'nde yapılacak olması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu İran’da Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Merkez Bankalarımızın riyasetinde ve bankaların kendi aralarındaki finans sektörüne bir canlanma, hareketlilik getirme kararına vardık. Ekonomik ilişkilerimizi mevcut kur baskısından kurtarmak suretiyle yerli parayla alışveriş yapma fikrini hayata geçirme kararını verdik” açıklamasında bulunmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde