Türkiye Varlık fonu müteahhit mi olacak?

Türkiye Varlık fonu müteahhit mi olacak?

Finans Merkezi inşaatını devraldı. Türkiye Varlık Fonu’nun İstanbul Finans Merkezi projesinin 465 bin metrekarelik bölümünün 1.6 milyar TL karşılığında devralmasına tepki geldi. CHP’li Tarhan, “Fon müteahhitlik yapmak için mi kuruldu” dedi.

Türkiye Varlık fonu müteahhit mi olacak?
16px
24px
30.09.2019 04:39
ABONE OLgoogle

Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) , İstanbul Finans Merkezi projesinin 465 bin metrekarelik kısmını 1.67 milyar TL karşılığında devralması tepkiyle karşılandı.

Varlık Fonu'nun istihdam yaratacak projelere odaklanması gerektiği belirtiliyor. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Bu projeden 3 yüklenici firma çekildi ve işlerini Varlık Fonu'na devretti. Varlık Fonu, İstanbul Finans Merkezi’nin üçte birini 1.6 milyara TL'ye devralıyor

Varlık Fonu müteahhitlik hizmetleri için mi kuruldu? Türkiye dev bir şantiye alanına çevrildi. Genç işsizliğin yüzde 25 olduğu ülkemizde, gençlere sunulan tek istihdam alanı inşaat işçisi olmaktır'' dedi.

Tarhan yaptığı açıklamada görevi, sermaye piyasalarında araç çeşitliliği ve derinliğine katkı sağlamak, yurtiçinde kamuya ait varlıkları ekonomiye kazandırmak olan TVF'nin inşaat projelerine ortak edilmesine tepki gösterdi.

KATKI SAĞLAMAZ

Tarhan şunları söyledi: “Vatandaşın parasını betona gömmek, ekonomik kriz içerisinde olan ülkemize hiçbir katkı sağlamayacaktır. Varlık Fonu, müteahhitlik işleri için mi kurulmuştur? Projenin yüklenici firmalarından olan 3 şirket, Ağaoğlu, İntaş ve YDA çekilmek istiyor. Finans merkezi inşaatını Varlık Fonu eliyle devlet üstleniyor. Proje önce 2018'e sonra 2020'ye daha sonra 2022'ye ertelendi. Devlet destekli şirketler bile bu projenin altından kalkamıyor. TVF eliyle inşaat işine girilmesi iş bilmezlikten öte ihanettir.”  Üç şirket kurtarıldı! Ağaoğlu, İntaş ve YDA’ya 1 milyar 670 milyon lira ödenecek

Geleceği betona gömdüler

İktidarın 17 yılın sonunda, Türkiye'yi dev bir şantiye alanına çevirdiğini dile getiren CHP'li Tahsin Tarhan, “Genç işsizliğin yüzde 25 olduğu ülkemizde, iktidarın gençlere sunduğu tek istihdam alanı inşaat işçisi olmaktır. 1.67 milyar lira ile deprem araştırma ve tedbirleri, teknoloji yatırımları, istihdam sahaları, sanayi teşvikleri, öğrenci yurtları yapılabilecekken, bu parayı inşaat sıvasına yatırmayı tercih ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Başak Kaya/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde