Türkiye Varlık Fonu'nda hezimet mi oldu!

Türkiye Varlık Fonu'nda hezimet mi oldu!

Büyük iddialarla kurulan Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) Türkiye’ye kaynak getirmek şöyle dursun, borçların artmasına kaynaklık oluşturacağını görüyoruz bu KHK’yle.

Türkiye Varlık Fonu'nda hezimet mi oldu!
16px
24px
26.12.2017 08:30
ABONE OLgoogle

Çiğdem Toker'in köşe yazısından alıntı

Varlık Fonu diye bir hezimet

696 sayılı KHK’de kamu borçlanmasına darbe indiren maddeler de bol. Büyük iddialarla kurulan Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) Türkiye’ye kaynak getirmek şöyle dursun, borçların artmasına kaynaklık oluşturacağını görüyoruz bu KHK’yle.

TVF’ye Hazine adına dış borçlanma yetkisi tanınıyor. Fakat bu yetki TVF’ye direkt değil, -yine OHAL KHK’leriyle devredilmiş- kamu şirketleri üzerinden verilmiş. Mesela BOTAŞ ya da Halkbank Hazine’nin verdiği garantiyle borçlanabilecek. Bu borcu da TVF’ye devredebilecek.   KHK ile Türkiye Varlık Fonuna düzenleme

Bu düzenleme TVF’nin kurulurken iri iri laflarla söylenen düşük maliyetli fonlama yapmakta başarılı olamadığının tescilidir. İş, sadece TVF’nin hezimetiyle kalsa yine iyi. Bütün tozlar tıpkı 90’larda olduğu gibi tekrar halının altına süpürülmeye başlandı. Ne yazık ki biz bu filmin sonunu biliyoruz.   Varlık Fonu'nda ince ayar: Hazine, VakıfBank hissedarı oldu

Bu arada, üyeleri, 696 sayılı OHAL KHK’sini Resmi Gazete’de bizlerle birlikte okuyan TBMM’nin 2018 bütçesini de şuraya not düşelim: 1 milyar 255 milyon TL.

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde