Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan görevden alındı

Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan görevden alındı

Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan görevden alındı, yerine vekaleten Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ getirildi.

Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan görevden alındı
16px
24px
08.09.2017 07:22
ABONE OLgoogle

Türkiye Varlık Fonu Başkanı Bostan’ın görevinden alındı, yerine ise vekaleten Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ’ın getirildi.

3 Kasım 2016’da Özelleştirme İdaresi başkanlığı görevinden Türkiye Varlık Fonu başkanlığı görevine getirilen Mehmet Bostan, o tarihten beri Varlık Fonu’nun hem genel müdürü hem de yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyordu.

Bostan, Varlık Fonu yönetiminde Yiğit Bulut, Kerem Alkin gibi isimlerle çalışıyordu. Bu yılın şubat ayında Ziraat Bankası ve Çaykur olmak üzere pek çok kurum fona aktarılmıştı. Ancak fon, strateji belgeleri Bakanlar Kurulu’ndan çıkmadığı için bir türlü faaliyete geçemedi.

MEHMET BOSTAN KİMDİR?

Mehmet Bostan, 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olarak ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde İngilizce İşletme Yüksek Lisans alarak tamamladı.

1995 yılında iş hayatına atıldı ve sırasıyla Denizbank'ta Kurumsal Bankacılık Yetkilisi, BNP Ak Dresdner Bank'ta Pazarlama Müdürü, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nda Müdür görevlerini sürdürdü. 1 Eylül 2009 tarihinde Güneş Sigorta'da Mali İşler Yönetimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve getirildi. Bir süre sürdürdüğü görevinin ardından Vakıf Emeklilik Genel Müdürü oldu.

5 Ağustos 2013 tarihinde SPK tarafından Turkcell Yönetim Kurulu Bağımsız Üyeliği'ne atandı. 26 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı görevine getirildi.

Türkiye Varlık Fonu ile Katar Devlet Fonu ortak oluyor

HİMMET KARADAĞ KİMDİR?

1974 yılında Denizli'de doğan Himmet Karadağ, 1991 yılında Antalya Lisesi'ni bitirdi. Aynı yıl Gazi Üniversitesi İşletme ve İktisadi Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne giren Karadağ, 1995 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini ise 2010 yılında Exeter Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı. Himmet Karadağ, iş hayatına 1998 yılında Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü'nde Gelir Uzman Yardımcısı olarak başladı. 1999-2002 yılları arasında Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı'nda Hesap Uzman Yardımcısı, 2002-2005 yılları arasında ise Hesap Uzmanı olarak çalıştı.

2005-2006 yılları arasında Gelir İdaresi Başkanlığı'nda Başkan Danışmanı, 2006-2008 yılları arasında Maliye Bakanlığı'nda Bakan Danışmanı olarak görev yapan Karadağ, 2009-2011 yılları arasında Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı'nda Baş Hesap Uzmanlığı ve Grup Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Himmet Karadağ, 2011-2012 yılları arasında Maliye Bakanlığı Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2012 yılından itibaren Sermaye Piyasası Kurulu'nda Kurul Üyeliği görevini üstlendi ve 1 Ocak 2016 tarihinde de Kurul Başkanvekili oldu.

1 Nisan 2016 tarihinde Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı olarak atanan Himmet Karadağ aynı zamanda 19 Ocak 2017 tarihinden bu yana Türkiye Varlık Fonu A.Ş.’de Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Karadağ, evli ve 4 çocuk babasıdır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde