Türkiye, Üstyapı Sektörünün Avrupa Üssü Olacak!

Türkiye, Üstyapı Sektörünün Avrupa Üssü Olacak!

Beş kıtada 50'ye yakın ülkeye ihracat yapan araçüstü ekipman ve iş makineleri üreticileri, ilk kez bir sektör fuarında bir araya geliyor…

Türkiye, Üstyapı Sektörünün Avrupa Üssü Olacak!
16px
24px
29.04.2011 12:40
ABONE OLgoogle

5-8 Mayıs tarihleri arasında CNR Expo İstanbul'da düzenlenecek ARÜSDER Araç Üstü Ekipmanları Fuarı, kent ve çevre konularında yeni stratejilerle öne çıkarken ticari beklentilere de çözüm sunacak.
 
Fuar, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla ziyarete açılacak.
 
Dünyanın sayılı otomotiv üretim ve dağıtım üsleri arasında yer alan Türkiye, araçüstü ekipman ve yan sanayi alanında da önemli gelişmeler gösteriyor. CNR Holding kuruluşlarından Sine Fuarcılık A.Ş. tarafından Arüsder (Araç ve Araçüstü Ekipman ve İş Makinaları Üreticileri Birliği Derneği) desteğinde gerçekleştirilecek ARÜSDER Fuarı, üreticilerin yeni pazar arayışlarına yanıt verirken anlaşmalar için de uygun zemin oluşturacak.
 
Kıtalara Yayılan Ticaret

Açılışını Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın yapacağı ARÜSDER’11
Rusya, Ortadoğu, Güney Afrika, Türki Cumhuriyetler ve Avrupa'ya iş makineleri, araçüstü ekipmanları ihraç eden sektörün dışa açılan penceresi olacak.

Dış ticaret Müsteşarlığı’nın (DTM) dışarıdan gelecek alıcılar için alım heyetleri oluşturacağı fuarda vidanjör, can kurtaran, temizleme araçları, römork, damper, tanker, frigorifik kasa, transmikser, araç üstü vinç, yardımcı ekipman ve aksesuarlarını vitrine çıkaracak.

Sektör 2011'de 50 bin aracın üst yapısal olarak donanımını hedefliyor. Araç ve araçüstü ekipmanları kategorisinde ithalatı yapılmayan tek ürün çöp kasası. Türkiye'nin mevcut yapısı ile Avrupa'nın araçüstü ekipman üretiminde çok yakın gelecekte Avrupa'nın üretim üssü olması bekleniyor. 
 
Lider Markalar Katılıyor

ARÜSDER Araçüstü Ekipmanları Fuarı'na 100'e yakın firma 250 marka ile katılıyor. Koluman, Yalçın Dorse, Liber Hidrolik, Hidrokon, İlkerler Otomotiv, Erdemli Makine gibi sektörün öncü isimlerinin yer alacağı fuarda, Türkiye'nin en uzun merdivenli itfaiye aracına sahip Volkan İtfaiye, iş makinaları sektörünün lideri ve 2010 Endüstriyel Tasarım Yarışmasının yatırım ürünleri alanındaki birincisi Hidromek ile imalatının yüzde 45'ini yurtdışına ihraç eden Hidro-Mak da fuarın katılımcıları arasında yer alıyor. 
 
 Çevre ve Temiz Hava Dostu Ürünler

Fuarda sergilenecek araçüstü ekipman ve iş makineleri, çevreci ve hava kirliliğinin önlenmesine yönelik standartlara sahip olmaları ile ilgi toplayacak. Fuar katılımcıları, Euro Emisyon Standardı kapsamında Euro 4 - Euro 5'e sahip bu araçlarla hava kalitesini artırmak için egzoz gazlarının kademeli olarak azaltılması programının koşullarını yerine
getiriyor.
 
ARÜSDER, 05-07 Mayıs tarihleri arasında 10.00-19.00, 08 Mayıs'ta ise 10.00-18.00 saatleri aralığında CNR Expo İstanbul'da ziyaret edilebilir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde