Türkiye Suriye'yi bu sabah da vurdu!

Türkiye Suriye'yi bu sabah da vurdu!

Hatay'ın Yayladağı İlçesi kırsalına dün akşam Suriye yönünden gelen bir top mermisi düştü.

Türkiye Suriye'yi bu sabah da vurdu!
16px
24px
06.10.2012 10:15
ABONE OLgoogle

 Olay üzerine Türkiye'den de karşı atış yapıldı. Bu sabah ise Özgür Suriye Ordusu ile Esad'a bağlı askerler arasında çıkan çatışma şiddetlendi.Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi Köyü karşısında devam eden çatışmalarda bu sabah atılan bir top mermisi köyün yakınlarına düştü. Türkiye yine anında karşılık verdi.

Suriye'den yapılan top atışları sırasında, dün akşam saatlerinde bir top mermisi Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırlarına düştü.
 
Özgür Suriye Ordusu ile yaşanan çatışmalar sırasında, Suriye Ordusu'nun Lazkiye kenti sınırından attığı top mermisi, Hatay'ın Yayladağı ilçesi Aşağı Pullu Yazı Köyü kırsalına düştü. Top mermisinin Türkiye topraklarına düşmesi üzerine, ilçedeki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na ait obüsler, Suriye topraklarına top atışı yaptı.
 
Top mermisinin kırsal alana düşmesi, can ve mal kaybını önledi. Askeri yetkililer, askerin teyakkuz halinde olduğu öğrenildi.
 
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi'nde Suriye'nin attığı top mermisinin patlaması sonucu 5 kişinin yaşamını yitirmesi ve 10 kişininin yaralanmasının ardından Türkiye angajman kuralları gereği Suriye'de tespit edilen askeri noktalara top atışı yapmıştı.
 
 Bu sabah da bir top mermisi düştü 
 
Öte yandan Yayladağı İlçesi'ne bağlı sınırın sıfır noktasında bulunan Güveççi Köyü sakinleri güne silah sesleriyle uyandı. 
 
 Saat 06.00 sıralarında Harabjoz Köyü'nde Özgür Suriye Ordusu ile Esad'a bağlı Suriye Ordusu arasında yoğun bir çatışma başladı. Silah ve patlama seslerinin duyulduğu Güveççi Köyü sakinleri sınır bölgesinden iç bölgelere doğru uzaklaşırken Suriye'den atılan bir top mermisi Güveççi Köyü kırsalına düştü. 
 
 Top mermisinin kırsala düşmesi can ve mal kaybını önledi. Top mermisinin Türkiye topraklarına düşmesi üzerine ilçedeki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'nın karşılık verdiği bildirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde