Türkiye, Mehmet Aydın'ı Uruguay'dan isteyecek

Türkiye, Mehmet Aydın'ı Uruguay'dan isteyecek

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Çiftlik Bank için herhangi bir teşvik verilmediğini söyledi. Bakanlık Çiftlik Bank hakkında ocak ayında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Türkiye, Mehmet Aydın'ı Uruguay'dan isteyecek
16px
24px
17.03.2018 15:20
ABONE OLgoogle

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Çiftlik Bank’ın herhangi bir tesisi için devlet teşviği verilmediği ifade edildi. Bakanlık 18 Ocak 2018 tarihinde devlet teşviği aldığı iddia edilen Çiftlik Bank hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Çiftlik Bank'ın @ciftlikbank uzantılı Twitter hesabından 22 Kasım 2017 tarihinde yapılan paylaşımda; 23 Aralık 2017 tarihinde açılışını yapacakları Konya Tuzlukçu'daki tesisin, yüzde 30 devlet teşvik ve hibeleri kullanılarak yapılacağı belirtilmektedir.   İşte Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki villası

ANKARA’DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Twitter paylaşımında geçen (Çiftlik Bank’ın Twitter hesabı); devletten hibe ve destek alınacağına dair iddia tamamen asılsızdır ve yalandır. Temeli atılan söz konusu tesis ile ilgili olarak Bakanlığımızca hiçbir hibe ve destek verilmemiştir. Söz konusu açılışa Bakanlığımızdan herhangi bir katılım olmamıştır. Hatta Konya'daki diğer kurumlara da ulaşılarak bu açılışa katılmamaları konusunda uyarıda bulunulmuştur. Ayrıca Fame Game Hayvancılık San. ve Tic.A.Ş., Mehmet Aydın, diğer ilgili şirketler ve bu şirketlerin yetkilileri hakkında; bu oluşumun gerçek üretimi yansıtmadığı, saadet zincirine dayandığı ve faaliyetin gerçek üreticiye zarar verdiği iddiasıyla nitelikli dolandırıcılıktan Bakanlığımızca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 18 Ocak 2018 tarihinde suç duyurusunda bulunulmuştur.  Çiftlik Bank’ın kaçan CEO’sundan mesaj var: Ödemeleri nasıl yapacakmış

'ÖRGÜTLÜ SUÇTAN' İSTEYECEĞİZ

Türkiye, Çiftlik Bank ile 80 bin kişiyi dolandıran Mehmet Aydın'ı Uruguay'dan isteyecek. Ancak bu ülke ile diplomatik ilişkimiz bulunmuyor ve aramızda suçluların iadesi anlaşması da yok. Türkiye'nin Arjantin Buenos Aires'teki Büyükelçiliği sınır komşusu Uruguay'a akredite olarak görev yapıyor.

Uruguay ile Türkiye arasında bugüne kadar ‘'Hava Ulaştırma'', ‘'Ticaret'' ve Dostluk-İşbirliği'' olmak üzere 3 ayrı anlaşma imzalandı. ‘'Tosun'' adıyla anılan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın da, Dostluk-İşbirliği anlaşmasında yer alan, ‘'İki ülke, terörizm, örgütlü suç, silah ve uyuşturucu ve tarihi eser kaçakçılığı konularında, iş birliği yapacaklardır'' maddesine dayanılarak, Uruguay'dan istenecek.

80 Milyon dolandırıldı: Devlet, Tosuncuk'a bir de teşvik vermiş

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde