Türkiye Finans’ta bitmeyen hisse pazarlığı

Türkiye Finans’ta bitmeyen hisse pazarlığı

Türkiye Finans'ta Boydak Ailesi ve Yıldız Holding hisselerini satmak için görüşmeler yapıyor...

Türkiye Finans’ta bitmeyen hisse pazarlığı
16px
24px
24.10.2016 12:14
ABONE OLgoogle

Türkiye Finans'ta Boydak Ailesi üyelerinin kontrol ettiği yüzde 20'ye yakın hissenin, bankanın yüzde 67 hissesini kontrol eden Suudi The National Commercial Bank'a (NCB) satış görüşmeleri devam ediyor.

Bu süreç, Boydak Holding'in TMSF bünyesine alınmasından sonra bir süreliğine kesintiye uğradı. Edinilen bilgiye göre, bankadaki hisselerin Suudi ortağa satışı için yeniden görüşme masasına oturuldu.

Bankanın eski yönetim kurulu başkanı Mustafa Boydak, aile adına aldığı yetkiyle Suudi ortaklarla satış görüşmelerini yürütüyor. Mustafa Boydak, pazarlıkların yürütüldüğünü doğruluyor ancak daha fazla ayrıntı vermemeyi tercih ediyor.

Görüşmelerin şimdilik daha çok teknik konularda yoğunlaştığı bilgisine ulaştık. Görüşme sürecinin olumlu seyrettiği ve teknik konuların kısa sürede aşılacağı tahmin ediliyor. Edindiğimiz bilgiye göre taraflar hisse satışı görüşmelerini yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyor.

Bankada yüzde 10,57 hisseyi kontrol eden Yıldız Holding'in Gözde Girişim şirketinin de hisse satışına sıcak olduğu biliniyordu. Nitekim Yıldız Holding'in icra kurulu başkanı Murat Ülker, İtalya'da Ekonomist dergisine yaptığı açıklamada, "Bizim de hisselerimizi satma kararımız var" dedi.

Hissedarlar arasında hisse satış süreci devam ederken, bankanın üst yönetimine yeni atamalar yapıldı. Hafta içinde yapılan açıklamaya göre dört yeni genel müdür yardımcısı görevine başladı. Bunlar da Mete Kanat, Özer Baran, Züleyha Büyükyıldırım ve Ahmet Mert...

Mete Kanat, risk yönetim merkezinden sorumlu genel müdür yardımcısı iken, fınans ve stratejiden sorumlu genel müdür yardımcılığına getirildi. Kanat'tın yerine ise Özer Baran atandı.

Züleyha Büyükyıldırım'ın sorumluluk alanı insan kaynakları olurken, Ahmet Mert de kredi kalitesi ve tahsilatlardan sorumlu olacak.

Söz konusu atamaların tamamen iç bünyeden yapıldığını kaydedelim.

Ekonomist Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde