Türkiye Finans’ın büyük başarısı

Türkiye Finans’ın büyük başarısı

Türkiye Finans, ilk Sürdürülebilirlik Raporu ile mevduat ve katılım bankaları arasında A+ notu alan ilk Türk bankası oldu

Türkiye Finans’ın büyük başarısı
16px
24px
24.07.2014 11:01
ABONE OLgoogle
Türkiye Finans, ilk Sürdürülebilirlik Raporu ile mevduat ve katılım bankaları arasında A+ notu alan ilk Türk bankası oldu

Türkiye’nin öncü katılım bankası Türkiye Finans’ın ilk sürdürülebilirlik raporu Küresel Raporlama Girişimi (GRI) tarafından A+ onay aldı. Türkiye Finans’ın 2013 Sürdürebilirlik Raporu, Türkiye’de mevduat toplama izni bulunan bankalar arasında GRI tarafından A+ seviyede onaylanan ilk ve tek rapor oldu.

Dünyanın en yaygın kullanılan sürdürülebilirlik raporlaması çerçevesinin gelişmesine öncülük eden GRI, Amsterdam’da Türkiye Finans’ın 2013 Sürdürülebilirlik Raporu’na A+ seviyede onay verdi. A+ derecesine sahip olan hem Türkiye Finans’ın hem de Katılım Bankacılığı sektörünün ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nda Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) projesi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne vurgu yapıldı.

Türkiye Finans, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne verdiği destekle sürdürülebilirliğin toplumsal ve kültürel eksenlerinde önemli bir görev üstlendi. Raporda ayrıca Klasik Türk sanatlarımızdan minyatür sanatı ile Edirne ve Kırkpınar yağlı güreşleri resmedildi. Rapor görselinde Türkiye Finans için Minyatür sanatçısı Ferhat Akıl tarafından yapılan 5 adet minyatür kullanıldı.

Türkiye Finans’ın Sürdürülebilirlik Raporu’nda açıkladığı Kurumsal Sosyal Sorumluluk Vizyonu, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınma için KSS faaliyetleriyle rakiplerine ve tüm paydaşlarına rehberlik etmeyi içeriyor. Türkiye Finans’ın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Stratejisi’ni ise toplumun beklentilerine uygun, ekonomik büyümeyi ve toplumsal kalkınmayı desteklemek oluşturuyor. Aynı zamanda KSS stratejisi kapsamında kalitesi ve çeşitliliği yüksek ürün ve hizmetler sunmak ve kar amacı gütmeyen toplumsal yatırımlar aracılığıyla da Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak yer alıyor.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, hedeflerinin önümüzdeki yıllarda da sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında ilerlemek olduğunu belirterek, Türkiye Finans’ın sürdürülebilirlik stratejisini iki ana eksende tanımladı.

Gürerk, “Sürdürülebilirlik stratejimiz ana faaliyet alanımızda olduğu kadar toplum nezdinde de başarılı sonuçlar elde etmeye odaklıdır. Hedefimiz iyi bankacılık uygulamalarını hayata geçirirken, iyi kurumsal vatandaşlık örneklerine de imza atarak topluma katkımızı pekiştirmektir. Katılım bankacılığının ruhu ile de tam uyumlu olan stratejimiz, iyi bankacılık uygulamalarının iyi kurumsal vatandaşlık çalışmaları ile bütünleştirilmesini hedeflemektedir” şeklinde konuştu. 2014 yılında da yönetişim anlamında güçlü yapımızı her zaman mevzuata tam uyumlu sürdürmeyi ve özellikle risk yönetiminin güncel gereklerini eksiksiz karşılamayı hedeflediklerini vurgulayan Gürerk, “Güç odaklarımızdan faydalanarak varlıklarımızı en doğru şekilde yönetmeye, geliştirmeye ve ürettiğimiz değeri toplumun her kesiminde yer alan bütün paydaşlarımızla paylaşmaya kararlıyız” dedi.

Dünyada yaygın bir şekilde kullanılan kapsamlı bir sürdürülebilirlik raporlaması çerçevesi geliştiren Küresel Raporlama Girişimi (GRI) raporlama çerçevesinde raporlama ilkeleri de dahil olmak üzere, kurumların ekonomik, çevresel ve sosyal performanslarını ölçmeleri ve raporlamaları için kullanmaları gereken prensip ve göstergeleri belirliyor. GRI, 1997 yılında çok paydaşlı bir sivil toplum kuruluşu olarak ABD’de, Birleşmiş Milletler Çevre Programı(UNEP) ve CERES kuruldu. 30.000 kişiden oluşan küresel bir ağa sahip olmanın yanı sıra Avustralya, Brezilya, Çin, Hindistan ve ABD’de bölgesel merkezleri bulunan GRI, 2002 yılında bugünkü GRI Sekretaryasının bulunduğu yer olan Amsterdam’a taşındı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde